Avanpremiera celui mai mare târg de electronice, CES 2012: producătorii se înghesuie cu noi tablete, ultrabook-uri şi telefoane inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul Târg de electronice de consum, CES, unul din momentele cele mai importante pe care le trăiesc producătorii de gadgeturi, electronice şi electrocasnice din întreaga lume, va avea loc între 10 şi 12 ianuarie anul acesta în Las Vegas, Statele Unite.

Târgul a pornit la drum în 1967 şi aproape la fiecare ediţie au fost introduse noi produse care au revoluţionat lumea tehnologiei. În 1970 a fost prezentat primul videorecorder, iar în 1981 primul CD player. De asemenea, în 1998 a fost introdusă prima generaţie a televiziunii HD, iar în 2001 consola Xbox şi televizoarele plasma. An de an, noutăţile au apărut. În ultimii ani CES a fost terenul de prezentare pentru televizoarele OLED, tabletele, laptopuri şi sisteme de operare mobile.

Anul acesta, în absenţa unor mari producători, târgul se anunţă totuşi interesant. În avanpremieră, vă prezentăm câteva din gadgeturile şi tehnologiile despre care se ştie sau se bănuieşte că vor apărea.

Smartphone-uri

Conform site-ului de specialitate engadget.com, anul acesta CES ar putea marca apariţia publică pentru prima oară a telefoanelor cu procesoare quad core, ecrane HD şi camere foto de 12 megapixeli. De asemenea, se anunţă şi o cohortă de telefoane care vor fi dotate cu sistemul NFC, care permite utilizatorilor să facă tranzacţii fără bani în numerar sau carduri. Pe lângă aceste tehnologii, este posibil să apară şi telefoanele cu sistem de operare Windows Phone dotate cu procesoare dual core.

La nivel individual, ar trebui să ne aşteptăm la prezentarea noului Sony Ericsson Xperia Arc HD, un dispozitiv de 4,3 inci, un procesor dual core şi un design foarte subţire. Motorola ar putea lansa Droid 4, varianta cu tastatură completă a gadgetului Droid Razr.

La ce altceva ne-am putea aştepta? Nokia vrea să se întoarcă pe piaţa americană şi ar putea prezenta nava amiral Nokia Lumia 900, o variantă mai mare a lui Lumia 800. De asemenea, producătorul Pantech ar putea prezenta un smartphone şi o tabletă cu tehnologie 4G. Alte dispozitive cu 4G ar putea fi Asus PadFone.

Tablete

Nu foarte multe se ştiu despre numele tabletelor care vor apărea la CES, dar câteva trenduri sunt clare. Cel mai probabil congresul va fi invadat de tablete low cost cu Android, multe dintre acestea putând avea ultimul sistem de operare, Ice Cream Sandwich. De asemenea, tabletele cu Windows 8 sunt aşteptate cu nerăbdare.

Asus plănuieşte lansarea unui model de 7 inci, numit Eee Pad Memo, Acer va prezenta dispozitive cu procesor cu patru nuclee, iar producătorul german Kupa va veni cu o tabletă cu Windows 7.

Ultrabooks

Ultrabook-urile sunt nişte laptopuri mai uşoare, mai subţiri şi mai performante. Practic, sunt răspunsul celorlalţi producători la MacBook Air de la Apple. Asus, Lenovo, Dell sau HP au lansat deja astfel de produse, iar la CES 2012 din Las Vegas ar putea fi prezentate între 30 şi 50 de astfel de gadgeturi, conform directorului evenimentului, Shawn DuBravac. Anunţul pentru noi ultrabook-uri este completat şi de cel al producătorilor de procesoare, Intel. Noile chipuri „Ivy bridge" sunt mai uşoare şi mai subţiri, potrivindu-se unor dispozitive mai mici.

Conform iSuppli, în 2015 43% din livrările de sisteme computerizate ar putea fi formate din ultrabook-uri, în comparaţie cu 13% în 2012. De asemenea, Intel prezice un procent de 40% în 2015.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite