Aşii din mâneca lui Galaxy S III

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung se pregăteşte să lanseze în următoarele luni altă „sperietoare de Apple“, modelul S III. Terminalul ultraperformant ar putea fi scos pe piaţă peste aproximativ două luni.

Lansarea viitorului celular-„vedetă" de la Samsung, ­Galaxy S III, era programată iniţial pentru finalul lunii februarie, la Congresul Telefoanelor Mobile de la Barcelona (Spania), dar site-urile de specialitate susţin că aceasta va fi amânată momentan. Potrivit site-ului de tehnologie mashable.com, un oficial al firmei sud-coreene a spus că terminalul este ­încă în faza de teste, iar reprezentanţii Samsung nu au hotărât încă o dată de lansare.

Cu toate că nicio informaţie oficială despre specificaţiile tehnice nu a fost dată publicităţii, zvonurile privind dotările de top curg de la începutul anului. S III va fi încercarea Samsung de a recâştiga poziţia de lider pe piaţa telefoanelor, pierdută din nou în faţa celor de la Apple.

Procesor cu patru nuclee şi ecran de 4,6 inci?

Astfel, la nivelul procesorului vor fi schimbări radicale. În noiembrie 2011, Samsung a prezentat noul model Exynos 4420, care a fost descris drept un „motor" cu patru nuclee, care funcţionează la o frecvenţă de 1,5 Ghz. În caz că nu-l vor monta pe acesta, prezent momentan doar pe câteva terminale, ­sud-coreenii ar putea opta pentru modelul ARM9. Acesta are două nuclee clasice, iar Samsung spune că va fi cu 30% mai rapid şi mai eficient decât procesorul actual de pe Samsung Galaxy S II, Exynos Cortex A9 (dual core, la o frecvenţă de 1,2 Ghz).

De asemenea, asiaticii vor miza şi pe un ecran performant. La vremea lansării lui S II, ecranul de 4,3 inci era unul uriaş în contextul unei pieţe dominate de iPhone. Între timp, HTC a adus modelul Sensation, de 4,7 inci, iar Samsung a lansat Galaxy Nexus, de 4,65 de inci şi Galaxy Note, telefonul tabletă, de 5,3 inci. Cel mai probabil, producătorul sud-coreean va miza pe un ecran de 4,6 inci, dotat cu tehnologie Super AMOLED Plus HD.

Mai mult, utilizatorii vor putea privi filme tridimensionale cu ajutorul ochelarilor speciali şi vor putea realiza şi fotografii de acest fel. Tehnologia 3D rămâne însă sub semnul întrebării, ­site-ul phandroid.com relatând că am putea avea de-a face cu două lansări diferite. Terminalul 3D ar urma astfel să fie lansat mai târziu, mai ales din cauza costurilor mai ridcate pentru această variantă.

Preţul va fi competitiv

Camera foto poate reprezenta un avantaj şi în faţa producătorilor de aparate de fotografiat tradiţionale, cota de piaţă a acestora scăzând constant de când utilizatorii au început să folosească telefoanele mobile pentru pozele de zi cu zi şi chiar şi cele din vacanţă. Samsung nu a stat degeaba, iar în octombrie a prezentat un senzor optic de 16 megapixeli, dar care probabil nu va fi montat pe S III. Tot pe acelaşi principiu al menţinerii preţului la un nivel acceptabil, camera foto va avea, probabil, doar 12 megapixeli.

Preţul dispozitivului nu ar trebui să treacă peste cel al lui Samsung Galaxy Nexus, care la noi în ţară costă 2.500 de lei „la liber". La acest preţ, specificaţiile de mai sus vor fi „ajutate" şi de ultimul sistem de operare Android, Ice Cream Sandwich 4.0.

Apple, peste Samsung la finalul lui 2011

După ce, în trimestrul al treilea din 2011, Samsung a reuşit să-i întreacă pentru prima oară pe americanii de la Apple, finalul de an şi apariţia lui iPhone 4S i-au readus pe californieni în poziţia de lider. Astfel, Apple a vândut 37 de milioane de terminale în ultimul trimestru, cu un milion mai mult decât rivalii de la Samsung. Acest lucru s-a petrecut pe fondul unei creşteri de 117% faţă de trimestrul trei, în cazul americanilor şi o creştere de doar 28% pentru sud-coreeni. Apariţia smartphone-ului Lumia 800 a încurajat şi vânzările de telefoane inteligente ale finlandezilor. Totuşi, Nokia nu reuşeşte să crească la fel de rapid precum concurenţa. Cele 20 de milioane de unităţi vândute înseamnă un plus de doar 20%.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite