Ar putea avioanele comerciale supersonice să revină pe piaţă? Boeing depune un patent pentru o astfel de aeronavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Boeing a depus un patent de invenţie pentru un avion supersonic cu scop comercial. Deşi nu este momentan un proiect în sine, visul pasionaţilor de a călători cu o viteză mai mare decât cea a sunetului pe rute comerciale ar putea deveni realitate cândva.

„Sonic Cruiser" este de fapt o remodelare a unui patent din 2001, care a fost abandonat de către cei de la Boeing, în contextul în care marile companii aeriene s-au concentrat pe zboruri mai ieftine şi pe avioane mai mari.

Potrivit „The Daily Mail", noul design al lui Sonic Cruiser are câteva îmbunătăţiri faţă de generaţia trecută, făcute cu scopul de a reduce zgomotul şi căldura, iar motoarele au fost instalate deasupra aripilor, nu sub ele.

Proiectul original al avionului trebuia să zboare cu 0,95 Mach, adică 1.010 kilometri pe oră (Mach 1 înseamnă 1.224 de kilometri pe oră) şi urma să aibă o autonomie de 16.000 de kilometri.

Nu se ştie dacă patentul este un proiect pe care Boeing intenţionează să-l pună în practică prea curând, dar pasionaţii de avioane sunt deja entuziasmaţi. Singurul avion comercial supersonic, Concorde, a fost retras în 2003, din cauza accidentelor şi costurilor extrem de mari.

Blogul de tehnologie Gizmodo menţionează că „Proiectul nu înseamnă că Boeing va construi Sonic Cruiser în curând. Dar e bine să ştim că cineva lucrează să facă acest lucru posibil cândva".

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite