Apple nu mai are voie să folosească denumirea „iPad“ în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Estimările oficiale susţin că Apple va vinde 50 de milioane de unităţi în 2011
Estimările oficiale susţin că Apple va vinde 50 de milioane de unităţi în 2011

Apple ar putea o mare parte din clienţii din China după ce un tribunal local i-a interzis firmei din California să mai folosească numele „iPad" pe teritoriul chinez.

În China, o compania numită Proview a înregistrat numele „iPad" în 2001. Proview a dat în judecată Apple pentru folosirea tabletei cu numele înregistrat de ei. În plus, ei cer companiei fondate de Steve Jobs daune în valoare de un miliard de dolari, drept compensaţie pentru încălcarea dreptului de folosire a numelui, scrie presa britanică.

Scandalul folosirii numelui a început când Apple a făcut primul pas, cerând tribunalelor din China să îi acorde marca „iPad", interzicând astfel firmei Proview să mai folosească sau să deţină numele. Cu toate acestea, luni, Curtea de Justiţie din oraşul Shenzen, din sudul Chinei, a respins cererea Apple.

Tribunalul a decis că Proview China, o subsidiară a companiei mamă din Hong Kong, nu este supusă regulilor înţelegerii dintre Apple şi Proview Taipei, făcută în 2009, care stipula că firma din Taiwan va transfera dreptul de folosire a numelui pentru o sumă de 54.000 de dolari.

Conform reprezentanţilor Apple, acordul cu filiala taiwaneză ar fi trebuit să se aplice peste tot, însă tribunalul din Shenzen a fost de părere că nu e cazul, deoarece Proview China nu a participat la acele negocieri.

Ultimele cifre oferite publicităţii de gigantul IT american au arătat că Apple a avut încasări de 8,8 miliarde de dolari în ultimele trei trimestre de pe piaţa chineză.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite