Apple lansează astăzi un nou iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua tabletă Apple ar putea avea un ecran HD şi ar dispune de o tehnologie 4G
Noua tabletă Apple ar putea avea un ecran HD şi ar dispune de o tehnologie 4G

Compania americană Apple va dezvălui, în această seară, la ora 20.00, o nouă tabletă, varianta îmbunătăţită a vechiului iPad 2.

Fanii Apple din întreaga lume ar putea fi dezamăgiţi de noul eveniment pregătit de gigantul american, deoarece surse date ca sigure de către presa de specialitate au afirmat că noua tabletă nu este iPad 3, ci iPad HD. După ce pe piaţă au apărut mai multe informaţii conform cărora noul iPad va fi mai puternic, iar performanţele tehnice vor fi aliniate cu tendinţele actuale de pe piaţa dispozitivelor mobile, acum specialiştii din domeniul IT&C sunt sceptici şi afirmă că cel mai nou gadget al americanilor va arăta la fel ca iPad 2.

Se pare că fanii Apple vor păţi la fel ca anul trecut, când lumea aştepta iPhone 5, dar s-au trezit cu iPhone 4S, o versiune îmbunătăţită, dar fără schimbări radicale ale telefonului inteligent al californienilor. Conducerea companiei a trimis deja invitaţii jurnaliştilor, mesajul fiind „Avem ceva ce trebuie neapărat văzut. Şi atins", apărând speculaţii conform cărora cuvintele „trebuie văzut" sunt o metaforă la adresa ecranului cu rezoluţie impresionantă, de tip Retina.

Conectivitatea 4G, cerinţă obligatorie

Potrivit „tradiţiei" neoficiale, imagini şi informaţii despre cea de-a treia generaţie a iPad-ului au apărut pe internet, site-ul MIC Gadget postând un video în care spune că se află componentele externe ale viitoarei tablete, fără partea de hardware intern. În imaginile prezentate se poate vedea că tableta are o carcasă mai groasă, lentilele camerei foto sunt mai mari, iar designul este puţin modificat.

Informaţii despre specificaţiile tehnice ale tabletei au apărut însă pe alte site-uri de specialitate potrivit cărora noul iPad va beneficia de o rezoluţie de 2048x1536, dublul rezoluţiei actualei generaţii de tablete Apple. Pe lângă acest lucru, ecranul ar putea fi Full HD şi extins la maximum, dispărând astfel butonul central, care ducea utilizatorul înapoi în ecranul de pornire.

Alte îmbunătăţiri faţă de vechea tabletă ar putea fi şi asistentul vocal Siri, dar şi conectivitatea 4G, care nu a fost inclusă pe iPhone 4S. Cei de la Samsung, HTC şi Motorola au lansat deja gadgeturi cu acest tip de conectivitate, iar compania californiană ar avea de pierdut dacă iPadul vine fără 4G.

iPad mini, detestat de Steve Jobs

Informaţiile apărute mai arată şi faptul că noul iPad va avea un procesor A6 quad core, deoarece Apple are nevoie de această dotare în condiţiile în care concurenţa începe să se bazeze pe astfel de procesoare. Mai mult, pe tabletă ar putea rula un nou sistem de operare, iOS 6.

Presa britanică a anunţat, la începutul acestei luni, că evenimentul din această seară ar putea fi ocazia potrivită pentru lansarea unui iPad mini, cu ecranul de 7 inchi, proiect despre care Steve Jobs nu a vrut să vorbească niciodată. Însă, în contextul vânzărilor-record ale lui Amazon Kindle Fire, a doua cea mai vândută tabletă din lume, cei de la Apple se gândesc serios să lanseze şi ei o minitabletă, mai ales că au apărut informaţii conform cărora compania americană a început să achiziţioneze ecrane de 7 inchi. Chiar şi aşa, unele surse din domeniul IT&C anunţă că gigantul american va lansa două tablete, însă nimeni nu poate spune exact despre ce este vorba. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite