Aplicaţia care ar cauza scurtarea timpului de viaţă al bateriei de pe iPhone 4S descoperită de utilizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea iPhone 4S a fost o dezamăgire pentru fani, dar ulterior reacţiile lor s-au schimbat radical
Lansarea iPhone 4S a fost o dezamăgire pentru fani, dar ulterior reacţiile lor s-au schimbat radical

Noul iPhone 4S are mari probleme cu durata de viaţă a bateriei, scrie cotidianul „The Guardian". Utilizatorii s-au plâns că, deşi era de aşteptat ca noul telefon să fie mai „însetat" faţă de generaţiile trecute, deoarece are noi aplicaţii şi opţiuni, bateria se consumă după 6-7 ore, în cazurile cele mai extreme. Cu toate acestea, cauza probabilă pare a fi fost identificată.

Conform site-ului de tehnologie t3.com se pare că opţiunea de modificare automată a orei în funcţie de fusul orar pare a scădea viaţa bateriei chiar şi în momentul când telefonul este pe stand-by. Astfel opţiunea „Setting Time Zone" pare a folosi sistemele de poziţionare globală şi încearcă să acceseze serverele prea des, reducând durata de viaţă a dispozitivului. Opţiunea poate fi găsită în meniul Settings - Location Services - System Service- Setting Time Zone.

Soluţia la îndemână ar fi oprirea aplicaţiei, care ar obliga utilizatorul să schimbe manual ora în momentul când călătoreşte. Cu toate acestea, pare un preţ mic de plătit pentru câteva ore în plus de funcţionare.

Testele realizate de „The Guardian" au fost însă îmbucurătoare pentru Apple. Astfel, telefonul a atins 36 de ore de viaţă a bateriei, cu telefonul folosind funcţiile Wi-Fi, bluetooth şi fiind folosit vreme de şase ore în aplicaţii, convorbiri şi mesagerie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite