VIDEO Anunţul care a şocat întreaga lume creştină: numele Iisus Hristos a fost scos din Biblie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă biblie a scos numele lui Iisus Hristos din ea
O nouă biblie a scos numele lui Iisus Hristos din ea

„The Voice“, o variantă rescrisă a Bibliei, al cărei autor este David Capes, profesor de religie la Universitatea Baptistă Houston, din Texas, a şocat întreaga lume creştină, deoarece din această variantă a cărţii lipseşte numele Iisus Hristos.

Autorul a precizat, cu referire la controversatul său proiect, că această Biblie va fi pe înţelesul tuturor, deoarece oamenii nu mai au cunoştinţe biblice minime, cu toate că merg frecvent la biserică şi se consideră credincioşi. Mai mult, acesta spune că a scos numele Iisus Hristos din Biblie deoarece oamenii cred că Hristos este numele de familie, nu o titulatură.

Citiţi şi:

Învierea lui Iisus a fost de fapt o iluzie optică. O nouă teorie aruncă în aer lumea academică

O nouă teorie cutremurătoare despre Iisus face înconjurul lumii: Mântuitorul era hermafrodit

Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed

„Majoritatea creştinilor şi a tinerilor cred că Iisus este numele de botez, iar Hristos este numele de familie. Astfel, am ales ca Iisus Hristos să apară în această Biblie doar sub numele de Iisus“, a spus David Capes. Acesta a adăugat că nici îngerii nu sunt prezenţi în carte, fiind înlocuiţi cu mesageri şi emisari, iar Iisus mai este numit şi „Regele eliberator“.

Potrivit Washington Post, cartea începe cu descrierea Genezei, iar autorul cărţii doreşte ca oamenii să nu mai considere Biblia un text depăşit, ci unul actual. Cu toate că predă la Unviersitatea Baptistă, reprezentanţii Bisericii Baptiste nu acceptă această variantă a cărţii, ci folosesc Biblia Regelui James, care este considerată de ei ca fiind cea mai corectă traducere în engleză a Sfintelor Scripturi.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite