Anonymous, atac reuşit asupra site-ului Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
14 membri ai grupării Anonymous România au fost prinși de procurorii DIICOT
14 membri ai grupării Anonymous România au fost prinși de procurorii DIICOT

Un grup de hackeri, care s-a autointitulat facţiunea rusă a grupării Anonymous, a închis site-ul Kremlinului şi pe cel al Administraţiei Prezidenţiale din Rusia, anunţă rt.com.

Cele două site-uri au fost indisponibile timp de aproape o oră astăzi. De asemenea, pe contul de Twitter asociat grupării s-a scris „Kremlin.ru - Tango Down", astfel gruparea anunţându-şi responsabilitatea pentru atacuri.

Este probabil că hackerii au încercat să atace şi site-ul Serviciul Federal de Securitate, fsb.ru, acesta întâmpinând dificultăţi de funcţionalitate.

Kremlinul a confirmat faptul că site-ul a fost atacat. „Am primit ameninţări din partea Anonymous acum câteva zile, dar nu putem confirma că exact acest grup a atacat kremlin.ru.

Momentan, nu ştim cine este în spatele atacului. Din păcate, trăim într-o eră în care ameninţările online cresc, dar avem resursele pentru a lupta cu ele", au precizat oficialii ruşi în comunicat.

Odată cu realegerea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al Rusiei, hackerii au ameninţat cu atacuri asupra site-urilor guvernamentale. Luni, site-ul guvernului a fost atacat, dar nu a fost dat jos.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite