Angajaţii frumoşi sunt plătiţi mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu confirmă ceea ce lumea din domeniul publicităţii bănuia deja de mult: frumuseţea vinde cel mai bine. Regula se aplică şi la serviciu.

Daniel Hamermesh, profesor de economie la Universitatea din Texas, a studiat timp de 20 de ani fenomenul pe care l-a denumit „economia frumuseţii" . El a ajuns la concluzia că angajaţii care arată bine sunt atraşi de către companii prin intermediul unor salarii mai mari.

Studiul lui Hamermesh a fost publicat în cartea sa „Beauty Pays" („Răsplata frumuseţii") şi arată că persoanele arătoase nu se bucură doar de un salariu mai bun, ci şi de alte avantaje, precum invitaţii la petreceri private sau călătorii de afaceri, în timp ce persoanele mai puţin atractive riscă de multe ori să fie discriminate, scrie „The Daily Mail".

Daniel Hamermesh susţine că oamenii frumoşi sunt mult mai fericiţi decât cei care nu arată bine şi de cele mai multe ori îşi găsesc un partener de viaţă la fel de arătos. Profesorul explică faptul că la aspectul fizic contează cel mai mult simetria feţei şi expresia facială. Angajaţii care arată bine pot aduce un profit mai mare companiei pentru care lucrează, se mai precizează în studiu. Totuşi, cei care se bucură de o popularitate foarte mare poate câştiga un salariu bun.

În cartea sa, profesorul a publicat şi un studiu al salariilor, estimând că o persoană care arată bine câştigă în medie, pe an, cu 170.000 de euro mai mult decât un om cu aspect fizic mai puţin atractiv. Mai mult,  Daniel Hamermesh spune că o femeie frumoasă câştigă cu 4% mai mult decât una care nu arată bine, în timp ce salariul unui bărbat atractiv este cu 3% mai mare decât al unuia care nu este la fel de chipeş.

Criticat de Jay Leno

Comicul american şi, totodată, gazda emisiunii „The Tonight Show", Jay Leno, l-a criticat în trecut pe profesorul Hamermesh, afirmând că studiul nu poate fi corect, atât timp cât fostul candidat la Preşedinţia Statelor Unite, Ross Perot, a câştigat mai mulţi bani decât actorul Rob Lowe. Daniel Hamermesh s-a apărat însă, precizând că studiul său nu se referă la anumite persoane, ci, în general,  la oamenii care arată bine.

170 de mii de euro câştigă în plus, anual, un american cu un aspect fizic plăcut, faţă de unul considerat mai puţin atrăgător.

4% este procentul cu care o femeie atrăgătoare câştigă mai mult decât o colegă care nu arată la fel de bine.

3% este procentul cu care  salariul unui bărbat sexy este mai mare decât cel al unuia obişnuit.

20 de ani a durat studiul profesorului american Daniel Hamermesh.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite