Andrei, un băieţel orbit de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are doar 3 ani şi de 2 ani şi jumătate se luptă cu cancerul. Andrei Sebastian Dobromirescu, din Lugoj, nu cunoaşte bucuriile copilăriei, ci doar camerele reci de spital, acolo unde este nevoit să facă tratament de ani întregi.

 Micuţul a venit pe lume sănătos, însă părinţii nu au avut decât şase luni să se bucure de acest lucru. Coşmarul familiei Dobromirescu a început în 2009. „Ne uitam la pozele lui Sebastian şi am observat că avea ceva ciudat la ochiul stâng. Se vedea foarte puţin, însă noi ne-am speriat. Medicul oftalmolog din oraş ne-a spus că este posibil să fie cancer şi ne-au trimis la analize, în Timişoara. Acolo ni s-a dat diagnosticul de retinoblastom, ochiul stâng fiind cel mai afectat", a povestit Florina, mama copilului.

Cei doi au mers la Institutul Oncologic Fundeni, unde Sebastian a făcut cinci cure de chimioterapie şi a fost operat la ochiul stâng. Cu toate acestea, vederea lui a fost pierdută. „Speriată, am cerut medicilor să plecăm la un spital din Turcia, însă nici acolo nu i s-au făcut raze, ci doar chimioterapie. După doi ani, am revenit la Fundeni. Starea copilului meu s-a agravat, iar pe 16 noiembrie el şi-a pierdut şi ochiul drept. Acum, nu pot decât să mă rog Domnului să răspundă la tratament, să se facă bine", a mai spus femeia.

În prezent, Sebastian este internat la Spitalul Fundeni, unde continuă tratamentul. El are nevoie de hăinuţe, jucării, dar şi de bani pentru o proteză la ochiul drept. Dacă cineva vrea să-l ajute, poate depune orice sumă pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari:   RO09RNCB0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite