Andreea îşi doreşte de la Moş Crăciun o inimă sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea şi Rodica Alexe
Andreea şi Rodica Alexe

La 11 ani, Andreea Alexe este o elevă eminentă, care adoră să deseneze în timpul liber. Ar vrea să facă şi sport, asemenea colegelor sale, însă boala cu care s-a născut nu îi permite acest lucru.

Copila din satul Blejoi, judeţul Prahova, a venit pe lume prematur şi a fost diagnosticată cu o gravă malformaţie la inimă - tetralogie Fallot. Au urmat ani de restricţii, de medicamente şi de rugăciuni. La vârsta de 6 ani, Andreea a fost operată pe cord deschis la Institutul de Cardiologie din Cluj‑Napoca. „Periodic mergem la control la Bucureşti, la Spitalul Fundeni, unde domnul doctor Alin Niculescu o are în grijă din 2004. De câteva luni am primit indicaţie pentru o nouă operaţie", ne-a spus Rodica, mama fetiţei.

Numărul foarte mare de copii bolnavi, aflaţi pe lista de aşteptare a Spitalului de Cardiologie din Târgu-Mureş, dar şi boala avansată a fetiţei au determinat-o pe mamă să caute o clinică în străinătate. „Şi domnul doctor Niculescu ne-a spus că trebuie să ne grăbim, fiindcă Andreea nu se simte bine şi operaţia e urgentă!", ne-a spus mama. Ea citise în articolele din „Click!" despre clinica Bad Oeynhausen, din Germania, acolo unde medicul român Eugen Săndică face minuni pentru toţi copiii care au malformaţii la inimă. Rodica şi Andreea sunt nevoite să trăiască lunar din suma de 440 de lei. Tatăl copilei a decedat şi singurele venituri ale celor două sunt pensia de urmaş şi alocaţia micuţei.

Fundaţia Adevărul a reuşit să o ajute pe fată. Am obţinut o programare, pe 5 decembrie, la clinica din Germania, acolo unde renumitul medic român îi va trata inima. De asemenea, Andreea şi mama sa vor primi de la noi şi biletele de avion. Să stai câteva săptămâni printre străini nu e uşor, însă.
De aceea, dacă cineva vrea să o ajute pe Andreea în lupta cu sărăcia, vă rugăm să sunaţi la 021.407.76.80 sau puteţi dona bani pe numele ei, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09 RNCB 0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite