Americanii cer oficial extrădarea „regelui pirateriei“, Kim Dotcom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Dotcom a fost reţinut, fiind acuzat de autorităţile neozeelandeze de fraudă şi piraterie online
Kim Dotcom a fost reţinut, fiind acuzat de autorităţile neozeelandeze de fraudă şi piraterie online

Autorităţile americane au cerut în mod oficial extrădarea fondatorului site-ului de distribuire de fişiere Megaupload, Kim Dotcom, pentru a-l judeca pentru piraterie.

Guvernul SUA avea 45 de zile de la începerea procesului împotriva lui Dotcom din Noua Zeelandă pentru a depune cererea, iar audierea pentru acestea ar putea să aibă loc abia în august, scrie BBC.

Americanii doresc extrădarea lui Dotcom şi a altor trei membri Megaupload. Cei patru sunt acuzaţi că au facilitat descărcările ilegale, încălcarea drepturilor de autor, spălare de bani şi fraudă. Procurorii consideră că daunele aduse deţinătorilor de drepturi au fost de 380 de milioane de euro.

Kim Schmitz Dotcom a fost eliberat pe cauţiune acum 12 zile şi poartă la el o brăţară electronică pentru a putea fi monitorizat mereu. De asemenea, bunurile lui au fost confiscate şi nu are voie să intre pe internet. Dotcom a declarat acum câteva zile că acuzele care-i sunt aduse sunt un „nonsens". „Nu sunt un rege al pirateriei. Am oferit stocare online şi lăţime de bandă utilizatorilor. Asta-i tot", a spus el pentru cotidianul britanic „The Guardian".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite