Tinerii americani au găsit o metodă şocantă de a se îmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care-şi introduc alcool în organism cu ajutorul tampoanelor riscă să moară
Cei care-şi introduc alcool în organism cu ajutorul tampoanelor riscă să moară

Adolescenţii din Statele Unite nu vor să fie descoperiţi de părinţi că beau alcool şi au găsit alte metode de a ingera spirtoase

Poliţiştii şi medicii din Arizona (Statele Unite) au descoperit că tinerii reuşesc să se îmbete folosind tampoane înmuiate în alcool pe care şi le introduc ulterior în organism prin zone intime, potrivit leladavidson.hubpages.com.

Dacă nu este o legendă urbană, cum s-a crezut iniţial, atunci cum este posibil aşa ceva? Foarte simplu, cred tinerii. Tampoanele doldora de votcă şi introduse în anus sau în vagin nu cauzează dureri immediate, ci, din contră, euforie. Practic, membranele neprotejate ale vaginului sau anusului permit pătrunderea alcoolului direct în sânge.

„Se absoarbe direct în sânge, nu există nicio barieră, nu există acidul gastric, care să mai tempereze alcoolul. Este o structură foarte vascularizată. Nu vorbim numai de fete, ci şi de băieţi care-şi introduc tampoanele în anus", a explicat medicul Dan Quan, de la Centrul Medical Maricopa din Arizona.
Această metodă a ajuns la stadiul de fenomen, poliţiştii afirmând că aceste lucruri nu se întâmplă doar în anumite cartiere mărginaşe sau în câteva oraşe, ci peste tot.

Specialiştii au explicat că adolescenţii recurg la aceste modalităţi de a se alcooliza pentru că aşa nu pot fi mirosiţi de părinţi. Specialiştii îi contrazic pe cei care cred aceste lucruri şi le explică faptul că alcoolul prezent în sânge, indiferent de modul în care a fost introdus în organism, este sesizabil în respiraţie.

Consecinţa supremă: comă alcoolică

Grav este că adolescenţii nu sunt conştienţi de faptul că se expun la o mulţime riscuri.

Pe lângă iritarea pereţilor vaginali sau ai anusului, cei care apelează la această metodă pot intra rapid în comă alcoolică pentru că nu pot controla cantitatea de alcool pe care o consumă.

Atunci când spirtoasele sunt introduse cu ajutorul tampoanelor prin anus sau vagin, reflexul de vomă, cel care avertizează consumatori că au întrecut limita, nu apare. Din cauza faptului că nu pot fi eliminate toxinele, apariţia comei alcoolice va apărea inevitabil, avertizează medicii. În aceste cazuri, victimele nu au foarte mari şanse să scape.

„Când ajung la spital în comă sau după ce şi-au pierdut conştiinţa, medicii nu au de unde să-şi dea seama că trebuie să îi controleze în acele zone, aşa că riscă să moară din cauza tratamentului primit cu întârziere", a explicat medicul Dan Quan.

Aceste practici n s-au născut odată cu modernitatea. Primul caz a fost raportat în anul 1990, într-un raport realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite