Al Doilea Război Mondial „transmis în direct“ pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profilul de Twitter RealTimeWWII reface tragediile războiului
Profilul de Twitter RealTimeWWII reface tragediile războiului

Un tânăr de Marea Britanie a pornit un proiect unic în lume. Alwyn Collinson a creat contul de Twitter „RealTimeWWII" unde postează evenimentele care s-au petrecut în cel de-Al Doilea Război Mondial în timp real, ca şi cum s-ar petrece în 2011, scrie publicaţia „The Daily Telegraph".

Pe contul de Twitter tânărul a început să înregistreze evenimentele începând cu 1939, ajungând şi la 40 de mesaje pe zi. Transmisiunea „live" povesteşte marile bătălii şi evenimente ale anului, dar şi mărturii ale celor care au fost de faţă sau au luptat direct pe front, culese din cărţile despre tragicul eveniment. În plus, Collinson adaugă şi fotografii de epocă pentru mai mult realism.

Cea mai aglomerată zi pentru britanic a fost 26 septembrie, când armata nazistă, Wermacht, a atacat Varşovia şi a cucerit-o. Collinson a ilustrat bătălia cu ajutorul fotografiilor găsite în arhiva polonezilor care au fost de faţă şi în poveştile spuse de aceştia.
„Numărul de răniţi creşte mereu. Lăsăm morţii pe coridoare. Nu avem loc în camere", spunea un mesaj scris de Jadwiga Sosnkowka, o asistentă medicală din Varşovia, în 1939.

Şase ani de război pe Twitter

Motivaţia principală din spatele încercării de a reda Al Doilea Război Mondial pe Twitter este transformarea evenimentului într-unul viu în ochii contemporanilor. „Sper să folosesc Twitter-ul ca să aduc trecutul la viaţă, să ajut lumea să înţeleagă cum a fost văzut evenimentul în acele vremuri, fără să câştig ceva material din asta", a declarat tânărul.

Numărul de mesaje depinde şi de activitatea zilnică. Collinson se ocupă momentan singur de actualizarea evenimentelor, dar are deja ajutoare care traduc mesajele în spaniolă, portugheză şi rusă. Tânărul speră să poată „transmite" şase ani de război. În plus, o altă motivaţie este faptul că bunicul său a participat la război şi a fost capturat de japonezi în februarie 1942, în timp ce era în Singapore.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite