Ajutor pentru Ionuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ, alături de sora şi mama lui
Ionuţ, alături de sora şi mama lui

Ionuţ Dragu, băieţelul de 2 ani şi 7 luni, din Constanţa, diagnosticat cu  malformaţie cerebrală, a fost acceptat pentru transplant de celule stem. Despre Ionuţ şi drama familiei sale am scris în ziarul „Adevărul" încă din primăvara acestui an.

Strigătul de durere al mamei a fost auzit până în Germania. O femeie de origine română, stabilită acolo, s-a oferit să-l ajute. Nu financiar, ci cu informaţii.
Soţul femeii lucrează în sistemul medical şi a reuşit să arate actele lui Ionuţ unui doctor de la o clinică importantă. „Medicul neamţ l-a acceptat pe Ionuţ pentru transplantul de celule stem, însă anestezistul nu şi-a dat acordul. Sunt riscuri mari, fiindcă el are la 2 ani şi 7 luni numai 9 kilograme. Trebuie să se îngraşe 3 kilograme. Avem nevoie disperată de laptele special  Infatrini, însă din lipsa banilor ne este frică că nu-l vom putea procura", a spus Geanina, mama micuţului.

Necazurile lui Ionuţ au început la naştere. Copilul s-a născut cu o gravă malformaţie cerebrală. „La toate ecografiile din timpul sarcinii mi se spunea că se dezvoltă normal", a mai spus Gianina. Pentru a avea dreptul la o copilărie cât de cât normală, micuţul trebuie să facă acest transplant de celule stem, al cărui cost este de 25.000 de euro. Cine doreşte să-l ajute poate dona în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite