Ai carte, n-ai parte de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru persoanele care provin din familii sărace, învăţatul le poate oferi perspectiva unei cariere strălucite, dar cercetătorii afirmă că cine are prea multă şcoală are mai puţine şanse să se căsătorească.

În cazul în care credeaţi că o educaţie mai bună poate aduce o căsnicie pe măsură, aflaţi că vă înşelaţi. Acest mit a fost spulberat de profesorii de la Universitatea Cornell (SUA), care au descoperit că educaţia primită în facultate îţi poate scădea şansele de a te căsători, dar, în cazul în care ajungi la mariaj, acesta va fi de lungă durată.

„Studenţii sunt tot mai diferiţi, de la an la an. Totuşi, ei rămân un grup bine definit al societăţii. Pentru tinerii care provin din familii sărace este greu să se integreze în grupuri şi asta le poate afecta viaţa de cuplu", a explicat Kelly Musick, profesor de sociologie. Specialista adaugă că elevii săraci nu doresc să se căsătorească nici cu persoane mai bogate, dar nici cu persoane mai puţin educate.

Din aceste motive, potrivit studiului, pentru bărbaţii mai puţin avantajaţi din punct de vedere financiar, facultatea a redus şansele de căsătorie cu 38%. În acelaşi timp, la femeile care proveneau din familii sărace, şansele de a avea parte de un mariaj au scăzut cu 22%. În schimb, persoanele care proveneau din familii înstărite şi urmau o facultate aveau şanse mai mari să-şi găsească jumătatea. Astfel, şansele să se căsătorească ale bărbaţilor cu un venit mare au crescut, după ce au terminat facultatea, cu 31%, în timp ce femeile bogate care au terminat facultatea au cu 8% mai multe şanse să îşi găsească un partener. „Acest studiu ne arată că diferenţa foarte mare între persoanele cu un venit mare şi cele mai puţin bogate afectează relaţiile de cuplu ale studenţilor", a mai spus Musick.

Cercetătorii americani au mai arătat şi faptul că partenerii necăsătoriţi care locuiesc împreună sunt mai fericiţi decât cei care stau în aceeaşi casă şi sunt căsătoriţi. În plus, persoanele necăsătorite au o stimă de sine mai ridicată şi se comportă exact ca într-un mariaj, neglijându-şi părinţii şi prietenii.

„Am constatat că diferenţele dintre mariaj şi convieţuirea fără obligaţii tind să fie mici şi chiar să dispară după o perioadă scurtă, cum ar fi luna de miere. Pentru unii, a sta împreună cu persoana iubită poate genera mai puţine obligaţii decât mariajul şi poate permite mai multă flexibilitate, autonomie şi dezvoltare personală în cuplu", a conchis Kelly Musick. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 3.000 de persoane şi publicat în „Jurnalul pentru căsătorie şi familie".

38% este procentul cu care scad şansele unui bărbat sărac de a-şi găsi o soţie dacă urmează o facultate.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite