Adolescenţii, campioni la trimis SMS-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii trimit aproximativ 3.400 de mesaje scrise pe lună
Tinerii trimit aproximativ 3.400 de mesaje scrise pe lună

Un studiu făcut de compania Nielsen a arătat că adolescenţii „din ziua de azi" trimit circa 3.417 mesaje text pe lună, adică şapte mesaje în fiecare oră (exceptând orele de somn).

Fetele au surclasat detaşat băieţii, deoarece până şi în scris sunt mai vorbăreţe. Ele trimit şi primesc 3.952 de mesaje pe lună, comparativ cu cele „doar" 2.815 ale băieţilor.

Nielsen a adunat aceste date din facturile lunare ale peste 65.000 de abonaţi, pe care i-a denumit pe blogul companiei drept „Tsunami-ul de date mobile". Consumul de date este unul dintre modurile prin care Nielsen măsoară gradul de folosire al telefoanelor mobile şi include SMS-uri, reţelele sociale, descărcarea de aplicaţii şi utilizarea internetului pe smartphone.

Gradul de utilizare creşte în rândul adolescenţilor mai mult decât în orice alt grup de consumatori. Ei folosesc circa 320 MB pe lună, cu 256% mai mult decât anul trecut, triplându-şi consumul de date într-un an. La capitolul convorbiri telefonice s-a înregistrat o scădere, de la 685 de minute în 2010, la 572 de minute anul acesta.

În ciuda dependenţei de telefonul mobil, adolescenţii ştiu sa-l folosească inteligent. Amanda Lenhart, de la Pew Research Center, a declarat postului naţional de radio că „am auzit mulţi adolescenţi care au spus că atunci când doresc un răspuns afirmativ la o doleanţă, işi sună părinţii pentru că le pot auzi glasul, se alintă şi-i flatează pe părinţi până obţin ceea ce vor".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite