A fost descoperită cea mai mică broască din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O specie de broaşte, care se consideră a fi cea mai mică din lume, a fost descoperiră în Papua Noua Guinee, de o echipă de cercetători americani.

Doar şapte milimetri măsoară Paedophryne amauensis, cea mai mică vertebrată din lume, specie din care fac parte mamiferele, peştii, păsările şi amfibienii, scrie BBC.

Aceasta trăieşte în pădure, în litiere (strat de frunze moarte și alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure).

Misiunea de depistare a speciei nu a fost una uşoară pentru cercetători, deoarece broaştele sunt bine camuflate prin frunzele căzute din pădure.

Mai greu a fost că locurile în care trăieşte sunt forte populate, lucru care le face foarte greu de depistat faţă de celelalte specii.

„Pădurile din Noua Guinee sunt incredibil de gălăgioase noaptea. Noi am înregistrat sunetele şi am fost curioşi să vedem de unde vin ele. Aşa că am triangulat datele pentru a depista locaţia broaştelor şi le-am găsit în frunziş. Era noapte, iar aceste broaşte sunt foarte mici. Le-am depistat după mai multe încercări eşuate, după ce am luat o mână de frunze şi le-am aruncat într-o pungă curată de plastic", a detaliat cercetătorul Chris Austin de la Universitatea Louisiana din SUA.

Până acum, un peşte deţinea recordul pentru cea mai mică specie de vertebrate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite