VIDEO „Ipu - Convicted to Live“, producţia românească în care va juca Depardieu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Depardieu, în rolul lui Ipu
Gerard Depardieu, în rolul lui Ipu

Actorul francez Gerard Depardieu a ajuns în România, urmând să filmeze în ţara noastră pentru o producţie românească cu distribuţie internaţională.

Filmul în care va juca Depardieu se numeşte „Ipu - Convicted to Live“, iar filmările au început la Sighişoara, primele scene fiind filmate în diverse locaţii din partea veche a oraşului şi în satul Saschiz.

Prima zi de filmare pentru actorul francez a fost vineri, 16 septembrie, iar în zilele următoare pe platou trebuie să ajungă şi Harvey Keitel. „În ce-l priveşte pe Gérard Depardieu, am început cu scenele în care apare cu prietenul lui, copilul Alex, alias Bogdan Iancu, scene de altfel grele din punct de vedere tehnic, inclusiv finalul, sugestiv şi emoţionant", spune regizorul filmului, Bogdan Dreyer, care îl cunoaşte pe Depardieu de circa 20 de ani.

Harvey Keitel, Bogdan Dreyer şi Gerard Depardieu

În film va mai juca şi actriţa Laura Morante, care şi-a intrat în rol încă de joi, echipa de filmare urmând să mai stea la Sighişoara trei săptămâni, după care se va muta la Bucureşti, pentru scenele de interior.

Acţiunea se desfăşoară într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când un soldat german este găsit mort, dar nimeni nu ştie cine este vinovatul, iar Ipu (Gerard Depardieu), un soldat francez rămas în Transilvania după ce o rană gravă i-a afectat memoria, este rugat de consăteni să-şi asume vina, pentru a nu fi executaţi câţiva dintre fruntaşii satului.

Depardieu a mai filmat în România şi la începutul anilo '90, afirmând că este încântat de oamenii din ţara noastră. „Acei romi care muncesc îmi plac, dar mass-media fac mult rău. Cei care vin din Romania acolo trebuie să supravieţuiască, e o viaţă scumpă", a spus actorul.

Prima variantă a filmului „Ipu“ a fost lansată în anul 1972 şi se numea „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte“. În rolul principal a jucat Amza Pelea, dar printre actori se mai regăseau Iurie Darie, Gheorghe Dinică şi Sergiu Nicolaescu.

Vezi mai jos cum a jucat Amza Pelea în rolul lui Ipu

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite