Gerard Depardieu, în România: Îmi plac romii care muncesc în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Depardieu filmează la Sighişoara foto arhivă
Gerard Depardieu filmează la Sighişoara foto arhivă

Actorul francez, care se află în România pentru a filma "Ipu-convicted for life" a vorbit, duminică seară, la Realitatea TV despre ce îi place în România şi ce detestă la ţara noastră.

România l-a acaparat pe Gerard Depardieu încă de la prima lui vizită. "Pe atunci era preşedinte Emil Constantinescu", spune actorul cu care a vizitat mai multe universităţi de la noi şi s-a implicat într-un program de ajutorare a copiilor străzii. L-au fascinat Vlad Ţepeş, Constantin Brâncuşi "despre care toată lume ştie că e român", dar şi Ilie Năstase cu care a avut onoarea să joace tenis.

"Am fost fascinat de personajul Vlad Ţepeş, un personaj important din istoria României, care a inspirat personajul Dracula. Dracula e un simbol pe care l-am luat şi noi, a ajuns până în America, dar îl prefer pe Ipu (n.red. - personajul pe care îl joacă)", a mai spus Gerard la Realitatea TV.

Actorul a vorbit şi despre situaţia romilor de origine română din Franţa, care într-adevăr fac multe probleme. "Dar mai sunt care şi muncesc. Acei romi îmi plac, dar mass-media fac mult rău. Cei care vin din Romania acolo trebuie să supravieţuiască, e o viaţă scumpă..", a adăugat francezul, care este de-a dreptul uluit de frumuseţile României. "Îmi place Sighisoara şi tot ce e vechi in România. Îmi place frumuseţea apelor şi a pădurilor, nu e poluare".

Depardieu urăşte politica şi subjugarea cetăţenilor. "Nu sunt un tip serios, dar sunt un tip onest. Îmi place viaţa şi îmi plac prietenii. Nu-mi place politica, urăsc puterea, detest ideologiile, comunismul a fost o prostie, nu-mi place niciun fel de autoritate, îmi place un fel de anarhie ca la greci", a adăugat actorul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite