Medicul lui Michael Jackson, găsit vinovat de omor din imprudenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Conrad Murray
Doctorul Conrad Murray

Juraţii din procesul în care medicul lui Michael Jackson a fost acuzat de ucidere involuntară au decis luni seară că Murray Conrad este vinovat pentru moartea cântăreţului.

După un proces care a durat şase săptămâni, juraţii au debilerat luni nouă ore pentru a ajunge la un verdict în legătură cu soarta lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, care a fost acuzat de ucidere involuntară. Doctorul pledase nevinovat.

Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, riscă acum patru ani închisoare şi ridicarea licenţei de a mai profesa. Sentinţa va fi pronunţată în data de 29 noiembrie.

Joi, în pledoaria lui, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat că acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a făcut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". În opinia sa, Parchetul american şi-a construit întregul caz pe baza teoriei potrivit căreia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol în dimineaţa zilei în care cântăreţul a murit.

Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este însuşi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", înainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma să le susţină la Londra, un eveniment muzical ce urma să marcheze revenirea pe scenă a starului american, începând din iulie 2009.

Jackson a fost găsit fără viaţă la 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în locuinţa sa închiriată în Los Angeles. Autopsia a stabilit că vedeta a murit din cauza unei supradoze de sedative şi propofol, substanţă care în mod normal este folosită ca anestezic în chirurgie.

Murray a recunoscut că i-a dat lui Jackson o doză de propofol pentru a-l ajuta să doarmă, dar avocatul său a spus la proces că artistul şi-a cauzat propria moarte luând o doză suplimentară, care i-a fost fatală, plus alte sedative, fără ştirea lui Murray.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite