Un milion de români au urmărit primul episod din Suleyman Magnificul, serialul de top al Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kanal D a devansat aseară Antena 1, Acasă și Prima TV, cu ajutorul intrigilor din primul episod al serialului „Suleyman Magnificul", conform datelor furnizate de Kantar Media Romania. Astfel, 926.000 de telespectatori din întreaga țară au urmărit povestea sclavei Alexandra Del Rosa și a sultanului Suleyman, intrigile de la palat și viața complicată din haremul sultanului.

Luni, 10 septembrie, „Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii", noul serial care se difuzează în fiecare luni și marți, de la ora 20.00, la Kanal D, a fost pe locul 2 în preferintele telespectatorilor, după ProTV. Performanța s-a înregistrat în intervalul orar 20.00 - 22.10, cu un rating de 4,1% și o cotă de piață de 11,1%, pe targetul 18 - 49 Urban.

Minutul de aur a fost atins la ora 20.52, când 1,335 de milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit cu sufletul la gură întâmplările fascinante de la Curtea lui Suleyman Magnificul.

„Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii" este cel mai scump serial turcesc, o producţie de top care a creat polemici în Turcia, dar şi audienţe-record în cele 40 de ţări în care a fost difuzat. Totuşi, în ţara unde a fost creat, lansarea sa nu a fost lipsită de critici, mai ales că mândrul popor turc a făcut cunoştinţă cu un sultan cu slăbiciuni, care consuma alcool, care iubea cu pasiune şi nu se sfia să-şi bucure iubitele din harem şi care a făcut poate din acest motiv şi greşeli.

Peste 70.000 de plângeri au ajuns la cei care au difuzat în premieră serialul, prin care se solicitau scuze publice. „Chiar premierul Recep Tayyip Erdogan a intervenit spunând despre serial că este lipsit de respect şi că redă noii generaţii fapte istorice într-o lumină negativă. Zeci de protestatari au aruncat cu ouă în studiourile Show TV, iar moştenitorii familiei lui Suleyman au promis că vor realiza un serial al lor care să spună adevărul despre acele vremuri", relatau publicaţiile „The Guardian"şi „New York Times" anul trecut.

Cițiți și

Un interviu în exclusivitate pentru România cu Halit Ergen, interpretul personajului lui Suleyman Magnificul

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite