Sişu rămâne la închisoare: recursul i-a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Sişu
Tudor Sişu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) menţine pedeapsa de patru ani a cântăreţului de hip-hop Tudor Sişu. Pedepsele instanţelor  inferioare l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Curtea a respins azi recursul cântăreţului, soluţionând definitiv dosarul. Astfel, Sişu a rămas condamnat definitiv în acest dosar la patru ani de detenţie.

Avocatul cântăreţului, Mihnea Stoica, a arătat că, dacă pedeapsa rezultantă finală va rămâne de patru ani de închisoare cu executare, Tudor Sişu ar putea petrece sărbătorile de iarnă în libertate.

Stoica a declarat că următorul pas judiciar al clientului său este acela de a introduce o cerere prin care să solicite unui judecător contopirea pedepselor primite în dosarele penale. Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă s-ar împlini două treimi din pedeapsa rezultantă de patru ani, Sişu s-ar putea adresa comisiei de eliberări condiţionate a penitenciarului, a explicat avocatul său azi.

Tudor Sişu şi alţi 15 membri ai unui grup infracţional au fost arestaţi preventiv în mai 2006. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului instanţei supreme i-au acuzat pe cei 16 că, într-un an, au distribuit în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

Sişu a mai fost închis pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. El fusese arestat în octombrie 2003, la câteva zile după ce Poliţia a prins doi traficanţi de stupefiante din Târgovişte şi a făcut o percheziţie în apartamentul lui. Cântăreţul a fost eliberat în octombrie 2005, iar în mai anul următor a fost din nou arestat.

În 25 septembrie 2009, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Tudor Şisu într-un alt dosar, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu.


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite