Mihai Mărgineanu, cântăreţ: „Eu trăiesc într-o Românie frumoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Mărgineanu - muzician, actor şi pilot
Mihai Mărgineanu - muzician, actor şi pilot

Mihai Mărgineanu semnează coloana sonoră a serialului de comedie „Las Fierbinţi“, care începe în această seară, la Pro TV, de la ora 20.30.

Cântăreţul pe care-l „iubeşte femeile" s-a angajat într-un proiect amplu: e actor şi cântăreţ în cel mai nou serial marca Pro TV. Mihai Mărgineanu (42 de ani) are o dublă ipostază: povestitorul Mihai Mărgineanu, cel care pune pe note întâmplările din satul Fierbinţi, şi Ardiles, beţivul satului. Serialul „Las Fierbinţi" spune poveşti rurale extrem de amuzante, dar autentice, iar personajele, cu dialogurile lor spumoase, sunt nişte Moromeţi ai secolului 21. Mihai Mărgineanu recunoaşte că actoria nu e un lucru uşor, dar e mândru de cântecele din coloana sonoră ca „de copiii lui".  

„Adevărul": A fost actoria un vis de-al tău?

Mihai Mărgineanu: Nu, nu mi-am dorit asta şi, cu toate că nu e primul meu contact cu actoria, abia acum am realizat că nu e o glumă. Eu am alt vis, să fac Facultatea de Regie, aşa că intenţionez să dau examen la această facultate. Cred că e şi vârsta potrivită. Nu poţi să faci facultatea asta la 20 de ani, aşa cum nu poţi să faci nici Filosofie la 20 de ani. Trebuie să treacă ceva peste tine ca să poţi face meseria de regizor...

Cum este să compui muzică de film?

Chiar a fost o provocare, pentru că muzica de film presupune să ai o stare. Veţi vedea că fiecare situaţie specială din film e precedată de un mic cântecel. Totul s-a întâmplat acolo, pe loc, în platou, acolo am compus muzica.

Cum au ieşit piesele, cum sunt faţă de ceea ce ai făcut tu până acum?

E ca şi cum m-ai întreba cum sunt copiii mei, iar eu o să-ţi spun de fiecare dată că sunt foarte frumoşi. Acum, ce părere am eu despre muzica mea e una, ce cred ceilalţi e alta.

Tu cânţi despre „dragostea rurală, în miros de vânt şi nalbă". Se mai întâmplă asta astăzi? Sau dragostea modernă „miroase" a trabuc şi şampanie?

Cu siguranţă se întâmplă şi partea asta pură. Eu sunt interesat de fenomenul sat şi observ unele lucruri care se întâmplă acolo şi încerc să-mi dau nişte răspunsuri. Sunt mirat de ce la ţară oamenii muncesc atât de mult şi au atât de puţin. Sau de ce îşi dau cu toporul în cap: mamă, tată, frate, soră. În unele părţi ale satului românesc se întâmplă nişte lucruri care ar fi trebui depăşite de mult, n-ar trebui să mai ţină de secolul 21. Dar există şi părţi frumoase, ca acelea despre care cânt eu în „Dragostea rurală", tema muzicală din serialul „Las Fierbinţi".

Cum sunt românii, în opinia ta?

Avem mai multe Românii, iar eu trăiesc într-o Românie frumoasă, cu oameni deştepţi, culţi, responsabili. Asta e România mea şi n-aş pleca din ea. Datoria mea e să duc această Românie mai departe, s-o duc în celelalte Românii unde lucrurile nu sunt aşa de frumoase.

Ştii de ce te-am întrebat asta? Pentru că am citit pe contul tău de Facebook cum ai pierdut 5.000 de lei şi cineva ţi i-a găsit şi ţi i-a înapoiat...

Da, am povestit tuturor treaba asta. Eu am pierdut 5.000 de lei în faţa unei cafenele, mi-au căzut din buzunar. Cineva i-a găsit, i-a luat, a intrat în cafenea, a cerut să se uite pe camere şi a văzut că eu am pierdut banii. M-a contactat pe net, ne-am întâlnit şi mi i-a înapoiat. I-am spus să păstreze o sumă cuprinsă între 50 şi 4.900 de lei şi ştii ce mi-a răspuns? „Hai să evoluăm şi noi un pic". Alexandru Bălăşoiu, cel care a găsit banii, a terminat Agronomia, dar e magazioner. Merge cu bicicleta, deoarece combustibilii s-au scumpit, încât nu-şi mai poate permite să pună benzină în Dacia lui 1310. Şi, cu toate astea, m-a căutat şi mi-a dat banii înapoi. Omul acesta mi-a dat o lecţie de viaţă.

Eşti prezent pe Facebook, ai blog. Socializezi mult pe internet?

La mine e legat strict de profesie şi mă ajută pentru cele câteva anunţuri pe care le am eu de făcut pe lună sau pe săptămână. Dar acum e o altă problemă: au apărut tabletele, smartphone-urile şi nu mai trebuie să memorezi nimic, să înveţi nimic, pentru că apeşi pe un buton şi afli. Nu trebuie să mai ştii prin ce capitale trece Dunărea sau lucruri de genul ăsta. E tragic pentru cei care vin după noi, pentru că n-or să poată nici să mai râdă la bancuri.

Lansezi un album pe 4 aprilie. Mai e rentabil acum, în era downloadului?

Depinde de fiecare ce vrea să facă. Azi există tendinţa de a te „deplasa" de la ceea ce vrei să faci, la ceea ce trebuie să faci. E un nou concept de marketing, se merge pe ceea ce se cere şi are mare influenţă în muzica actuală. Mie nu mi s-a impus niciodată nimic, pentru că lumea din industria muzicală ştie că nu aş fi acceptat niciodată să fac altceva decât ceea ce simt. Voi susţine şi un concert de lansare la Sala Palatului.

" Au apărut tabletele, smartphone-urile şi nu mai trebuie să memorezi nimic, să înveţi nimic, pentru că apeşi pe un buton şi afli. E tragic pentru cei care vin după noi, pentru că n-or să poată nici să mai râdă la bancuri. "
Mihai Mărgineanu
cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite