Florin Chilian: "Am muncit mult ca să ajung controversat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despre curve şi prinţi, cu Florin Chilian
Despre curve şi prinţi, cu Florin Chilian

Mulţi declară că îl detestă, dar toată lumea îi iubeşte muzica. Mă aşteptam să mărturisească că acest lucru îl supără, dar nici vorbă de aşa ceva. Florin Chilian recunoaşte că îi place să fie controversat. Mai mult decât atât, că a şi muncit pentru a stârni controverse. De ce? Pentru că oamenii pot fi, deopotrivă, curve şi prinţi, iar întâmplările din viaţa lor îi aruncă de pe un taler pe altul al balanţei.

Laura Ganea: De ce sunt atât de multe curve?

Florin Chilian: Ştiu că nu te referi la gagicile cu nobila meserie de pe centură. Eram, acum ceva vreme, la o emisiune, la Realitatea TV, la care participau mai toţi şefii din Justiţie. Numai despre justiţie nu vorbisem până atunci...I-am auzit pe oamenii aceia pomenind despre salarii, despre condiţii de muncă, despre absolut orice. Dar despre vocaţie nu a vorbit nimeni şi m-am speriat. Ţi-am povestit acest episod, pentru că are legătură cu răspunsul meu. Sunt atât de multe curve, pentru că nu mai credem în nimic.

Mulţi dintre noi, pentru a putea supravieţui, şi-au ales greşit meseriile şi ăsta este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui om. Te înnrăieşte, te urâţeşte. Pentru că nu o iubeşti, nu-ţi respecţi munca şi, dacă tot eşti "băiat deştept", furi şi te descurci. Dacă ai lovele, chiar dacă eşti cel mai mare cretinoid, cel mai mare analfabet, cea mai mare jigodie, apari la televizor. Nu mai există valori şi nu mai are cine să te arate cu degetul. Câţi nu fac asta? De-aici şi până la curvăsăreală nu mai e niciun pas.


Laura Ganea: Spuneai, la un moment dat, că suntem „un neam de găini fără cap şi de curve sifilitice" şi m-ai ajutat acum să înţeleg de ce ai făcut această afirmaţie. Dar nu te-ai oprit aici. „Viaţa ca o curvă" este una dintre piesele incluse pe albumul „Autistul. Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi!". Şi chiar despre tine însuţi mărturiseşti că ai fost curvă, prinţ, cerşetor, din toate câte puţin. Când a fost Florin Chilian curvă?

Florin Chilian: În vremuri când nu aveam ce mânca şi nu aveam cu ce plăti facturile. Şi asta chiar dacă sunt un bărbat întreţinut. Nu te mira, este adevărat. Sunt întreţinut de chitara mea. E un substantiv feminin, deci e ok, e corect. Da, am făcut greşeli de care nu sunt mândru. Greşeli şi mici răutăţi, pe care eu le consider curvăsării.

Îmi amintesc că eram copil şi mi-am înşelat un prieten ca să mănânc eu bucăţica de porumb fiert după care tânjea, aruncată pe geamul de la bucătărie de un vecin căruia i se părea de nemâncat. Consider că tot curvăsărie a fost şi lansarea albumului „Zece porunci", la care nu s-a gândit nimeni înaintea mea şi nimeni nu are ce să-i reproşeze din punct de vedere muzical.

Click aici pentru a citi continuarea interviului cu Florin Chilian

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite