Yves Saint Laurent, o viaţă de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yves Saint Laurent, alături de modelul său preferat, Laetitia Casta
Yves Saint Laurent, alături de modelul său preferat, Laetitia Casta

Un film despre cariera designerului Yves Saint Laurent, care va prezenta şi relaţia sa cu omul de afaceri Pierre Bergé, va fi produs în Franţa, sub bagheta regizorală a cineastului Jalil Lespert.

Actorul şi regizorul Jalil Lespert (35 de ani) doreşte să prezinte într-o manieră proprie pe marele ecran povestea de dragoste care i-a unit timp de 50 de ani pe Yves Saint-Laurent şi Pierre Bergé, potrivit Mediafax.

Filmul care prezintă viaţa lui Saint Laurent începe în 1958, în timpul războiului din Algeria. Pe atunci în vârstă de 21 de ani, Yves Saint-Laurent s-a îmbolnăvit şi a fost internat în spitalul militar Val-de-Grâce din Paris. „Cadetul" casei Dior a fost dat afară de Marcel Boussac, directorul publicaţiei L'Aurore, un cotidian care milita pentru dependenţa Algeriei de Franţa.

După acel episod, Yves Saint Laurent s-a asociat cu Pierre Bergé şi au creat împreună marca unui designer care a devenit ulterior unul dintre cei mai mari creatori de modă din secolul al XX-lea. Povestea care a urmat este cunoscută de public, ca şi geniul aceluia care a reinventat alura feminină, graţie taiorului-pantalon, smochingului, trench coat-ului şi celebrei linii vestimentare „Trapèze".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite