„Vocea României“ se aude astă-seară la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La construirea scenei pentru „Vocea României“ s-au folosit  2 kilometri  de leduri
La construirea scenei pentru „Vocea României“ s-au folosit 2 kilometri de leduri

Show-ul de talente muzicale care a stabilit audienţe-record în SUA este prezent şi în România. Marius Moga, Smiley, Loredana şi Horia Brenciu îi antrenează pe concurenţi pentru premiul de 100.000 de euro.

Astă-seară, de la ora 20.15, Pro TV va transmite prima ediţie a emisiunii „Vocea României". Într-un show muzical de excepţie, într-o competiţie dublă - între concurenţi dar şi între antrenori - se va da o luptă acerbă pentru  marele premiu, în valoare de 100.000 de euro. Acesta va fi câştigat de o singură voce -„Vocea României". În această seară se va difuza prima etapă a concursului, „audiţiile pe nevăzute" („blind audition"). Fără a le vedea faţa, fără a ţine cont de felul cum arată, de ce vârstă sau ce meserie au, cei patru antrenori, Smiley, Loredana, Horia Brenciu şi Marius Moga trebuie să-şi formeze o echipă de 12 concurenţi, iar alegerea se face exclusiv în funcţie de vocea acestora.

Patru antrenori îşi dispută concurenţii

Cei patru stau întorşi cu spatele la scenă, iar atunci când îşi doresc pe cineva în echipa lor nu trebuie decât să apese butonul „Eu te vreau". Dacă se întorc cel puţin doi antrenori, mingea este în terenul concurentului, pentru că el trebuie să aleagă cu cine vrea să meargă mai departe. Astfel, competiţia intervine nu doar între participanţi, ci şi între antrenori, care trebuie să-şi folosească toate argumentele pentru a-l convinge pe respectivul concurent că el este cel mai bun antrenor.

După formarea echipelor, va urma, într-una din ediţiile viitoare, etapa confruntărilor, unde fiecare antrenor va stabili duete între oamenii din echipa lui. Cei patru vor avea şi un consilier (din lumea muzicii) care îi va ajuta în luarea deciziilor. Faza duetelor este eliminatorie, iar în final fiecare antrenor va ajunge în semifinale cu câte cinci concurenţi. Etapele finale, semifinalele şi finala vor fi difuzate în direct, iar publicul va avea şi el un cuvânt de spus.

Pavel Bartoş are talent ca prezentator

Prezentatorul show-ului este tonicul Pavel Bartoş, fostul coleg al lui Smiley de la concursul „Românii au talent". Actorul are rolul de a-i intervieva pe concurenţii care urmează să intre în scenă, de a le afla povestea şi de a sta de vorbă cu susţinătorii aflaţi în culise. După ce au trăit o experienţă comună în calitate de prezentatori la „Românii au talent", Pavel Bartoş şi Smiley sunt acum pe poziţii diferite, dar nu sunt adversari, după cum precizează Bartoş.

Pavel Bartoş

„Adversari nu suntem. Dacă eram şi eu antrenor, atunci am fi putut spune că suntem adversari". Pentru că Smiley şi Bartoş sunt prieteni, prezentatorul recunoaşte că s-ar bucura  „ca un concurent din echipa lui Smiley să câştige„. „Smiley este antrenorul meu preferat, dar eu susţin toţi oamenii care intră în concurs şi sunt în stare să-l conving chiar şi pe Smiley că fiecare merită şansa lui. Bineînţeles, după show ne ducem să mâncăm un papanaş, ca prietenii, iar apoi lupta reîncepe".

Cu ce argumente au convins antrenorii

„Vocea României" este o competiţie între concurenţi, dar şi între antrenori care îşi dispută vocile aflate în concurs: fiecare vrea să ajungă în finală cu cei mai buni concurenţi. Întrebat cu ce argumente i-a convins pe concurenţi să vină în echipa proprie,  Smiley a răspuns: „Am fost cât se poate de sincer şi am lăsat să se vadă asta. Mie când îmi place ceva mă entuziasmez foarte tare şi asta e evident. Sunt convins că cei din echipa mea au simţit cât de mult îi apreciez". Loredana, în schimb, a încercat să fie pe aceeaşi lungime de undă cu concurenţii.

„În funcţie de momentele respective şi de ceea ce m-a inspirat ascultându-i, am căutat să le spun cum aş putea să-i fac să evolueze şi ce aş putea să adaug la ceea ce deja există în stilul lor. Fiecare ştie cel mai bine de ce are nevoie, iar când cei din echipa mea au realizat că eu ştiu ce le trebuie lor... m-au ales", a răspuns Loredana. La rândul său, Marius Moga a precizat: „La fiecare am insistat pe ce credeam că mai are nevoie să înveţe şi am fost sincer. Cu asta cred că i-am cucerit. Nu le-am vândut vise, dar le-am transmis motivaţia".

pavel bartos

Horia Brenciu spune că a avut alte argumente de convingere a concurenţilor când le-a spus să vină în echipa lui... „Câteodată am utilizat cuvinte mai dure, alteori extrem de tandre, dar de cele mai multe ori am trecut la sărutări şi îmbrăţişări! Şi, credeţi-mă, au funcţionat! Am o experienţă, totuşi", se laudă zâmbind Horia Brenciu.

Formatul „The Voice" este vândut în 20 de ţări

Pentru decorarea platoului „Vocea României" s-au folosit 2 kilometri de leduri, iar peste o sută de oameni au fost implicaţi în organizarea show-ului. Difuzat de NBC, concursul de talente „The Voice" se află la primul sezon în SUA, obţinând audienţe record pentru postul de televiziune. Cu un juriu format din Christina Aguillera, Cee Lo Green, Adam Levine - solistul de la Maroon5 şi Blake Shelton, emisiunea a ajuns rapid pe prima treaptă în topul talent show-urilor, publicul aşteptând cu sufletul la gură să descopere cine va fi noua voce a Americii. Formatul „The Voice" a fost vândut în peste 20 de ţări din Europa şi America Latină. Show-ul urmează să fie difuzat şi în Anglia, Franţa, Spania, Portugalia, Polonia, Turcia, Danemarca, Finlanda sau ţări din America de Sud.

" La audiţiile oarbe fiecare concurent a fost surprinzător. Noi ne concentrăm pe voce, dar fără să vrei,  în minte îţi creezi o imagine despre cel care se află pe scenă. "
Loredana cântăreaţă

" Am rămas surprins de fiecare dată când se întorceau scaunele, dar există un concurent care m-a dat pe spate. Auzeam o voce gravă, puternică, iar când m-am întors am văzut un băiat firav. Nu m-aş fi gândit niciodată că poate cânta aşa! "
Smiley cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite