Virgil Ianţu, prezentator TV: „Am participat, în gând, la ediţiile anterioare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta revine în televiziune din această toamnă, la Kanal D, cu emisiunea „Vrei să fii milionar?“, pe care a prezentat-o şi în trecut, la un alt post de televiziune. Virgil Ianţu (40 de ani) crede că, după opt ani de pauză, show-ul se va bucura de succesul de la început. „Exceptând două-trei producţii, acum nu există decât show-uri ieftine“, spune el.

„Adevărul": Cum va primi publicul acest concurs după o pauză de opt ani?

Virgil Ianţu: Publicul aştepta acest concurs de opt ani, îi era dor de această emisiune, care a avut un succes extraordinar în toate ţările în care a fost realizată. E un spectacol veritabil şi nu are cum să nu te emoţioneze faptul ca un om îşi poate schimba radical viaţa după un astfel de show. Mă bucur foarte mult când văd oameni care ating performanţa într-un domeniu şi cred că nu numai eu sunt fericit în astfel de momente. Cred că românii ar fi încântaţi să vadă iar poveşti reale de succes.  

Ce va fi diferit pentru tine, în calitate de prezentator?

Probabil că, având experienţa show-urilor anterioare, îmi voi „simţi" mai bine concurenţii. În rest, cred că emoţiile mele vor fi la fel de mari, iar controlul asupra detaliilor show-ului la fel de strict. E un spectacol complex, dificil de făcut, în care fiecare rotiţă trebuie să funcţioneze perfect. Urmăresc tot ceea ce se întâmplă în jur, pentru că e responsabilitatea mea. 
 
Ce aşteptări ai acum, atât de la public, cât şi de la concurenţi?

Aş vrea ca tot mai mulţi oameni să urmărească „Vrei să fii milionar?". Şi îmi doresc concurenţi foarte bine pregătiţi.

Tu ai participa la show?

Cumva, am participat, în gând, la ediţiile anterioare. Până acum au câştigat alţii.

Virgil Ianţu va fi din toamnă gazda celui mai popular quiz-show de televiziune „Vrei să fii milionar?“ Foto: kanal d



Te aştepţi ca emisiunea să aibă aceeaşi popularitate ca în trecut?

Emisiunea va avea iar succes, sunt convins. Mulţi îşi doresc acest format pe piaţă. Şi cred că este nevoie acum de divertisment de calitate, inteligent, realizat bine şi cu bani suficienţi pentru un spectacol de anvergură. În plus, premiul de un milion de lei este foarte tentant.

În contextul în care ultimul Bacalaureat a arătat o situaţie dezastruoasă a învăţământului românesc, care crezi că ar fi potenţialii concurenţi şi care e targetul emisiunii?

Cei care nu se uită să afle răspunsuri la întrebări de cultură generală pot urmări show-ul pentru tensiunea pe care o creează, pentru momentele victoriei sau ale eşecului, pentru entertaining. Dar mai cred că nu sunt puţini aceia care vor încerca să ghicească răspunsurile la întrebări. O astfel de emisiune poate fi urmărită de toată familia. „Vrei să fii milionar?" este una dintre puţinele emisiuni pe care aş vrea să le văd la televizor alături de fetiţa mea.

Crezi că telespectatorii, în special tinerii, vor alege acest concurs ca mijloc de informare sau entertainment, în condiţiile în care au la dispoziţie internetul?

Cred că oamenii nu urmăresc „Vrei să fii milionar?" doar pentru a afla răspunsurile la întrebări de cultura generală, ci pentru spectacolul în sine, pentru combinaţia de suspans, dramă şi cultură generală. Dacă vrei informaţie, dai căutare pe Google, dacă vrei însă să-ţi testezi cultura generală şi să te şi distrezi, atunci te uiţi la emisiune.

În afară de o cultură generală solidă, ce calităţi trebuie să aibă un concurent la „Vrei să fii milionar?"?

Înainte de orice trebuie să ai stăpânire de sine. Este important ca emoţiile să nu-ţi blocheze mintea. În ultimii ani, în media din România s-a împământenit o sintagmă: „asta cere telespectatorul, asta îi dăm".

Crezi că publicul îşi doreşte şi altceva decât emisiuni-tabloid sau reality-show-uri, care au invadat grilele TV?

Sunt convins că-şi doreşte şi altceva. Este nevoie de divertisment de calitate, pentru că, exceptând două-trei producţii, nu există decât show-uri ieftine, şi aici mă refer atât la conţinut, cât şi la banii investiţi pentru producerea lor. Oamenii nu au, deocamdată, de unde să aleagă, cum spuneam, cu câteva mici excepţii. Şi aceasta e o realitate tristă, care trebuie remediată. Îmi respect publicul, iar publicul mi-a răspuns de fiecare dată în aceeaşi măsură.

Cine va concepe întrebările pentru concurenţi?

Aceasta este o informaţie strict secretă. Este o echipă ermetică, care va concepe întrebările în condiţii de izolare. După ce ­întrebările sunt stabilite, acestea sunt apoi introduse într-un soft, unde nu mai are nimeni acces, nici măcar cei din regie.

Ai declarat că nu te-ai fi întors în televiziune pentru un format care nu ar fi respectat publicul. Dacă nu ar fi apărut această ofertă, ce ai fi făcut în continuare?

Aş fi făcut ceea ce am făcut şi până acum. Aş fi participat la diferite campanii de promovare şi campanii sociale, aş fi fost responsabil de aranjamente muzicale şi de pregătirea muzicală a actorilor de la Teatrul Metropolis. Aş fi avut timp mai mult pentru familie.

În ce ale proiecte te vei implica în perioada showului? Pregăteşti ceva pe plan muzical?

Mă voi implica în producţia emisiunii „Vrei să fii milionar?" şi voi continua colaborarea mea cu teatrul.

"Trebuie să ai stăpânire de sine. Este important ca emoţiile să nu-ţi blocheze mintea.''
Virgil Ianţu prezentator TV

Înscrieri în desfăşurare

Înscrierile pentru emisiunea „Vrei să fii milionar?" au început pe 14 iulie şi se pot face prin telefon, la numărul 0377. 77 22 22 (număr cu tarif normal deschis non-stop în toate reţelele de telefonie fixă şi mobilă). Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.vreisafiimilionar.kanald.ro.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite