Veta Biriş: „Nu aş putea să-mi părăsesc ţara niciodată. Iubesc România cum îmi iubesc familia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veta Biriş
Veta Biriş

Duminică, 14 octombrie, de la 16.30, cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş îşi spune povestea de viaţă la emisiunea „Doamne de poveste".

Veta Biriş spune că este mândră că este româncă şi nu ar schimba România pe nicio altă ţară din lume. „Iubesc România cum îmi iubesc cântecul, cum îmi iubesc familia şi cum îl iubesc pe Dumnezeu. Nu aş putea să-mi părăsesc ţara niciodată, atât de mult o iubesc, nu că ar fi mai frumoasă ca alte ţări, dar aici este locul unde m-am născut, locul unde trăiesc şi locul unde vreau să mor", a mărturisit cântăreața la „Doamne de poveste".

„Erau mândri de mine că m-au văzut la televizor"

Tot în cadrul acestei emisiuni, Veta Biriș va mai povesti şi despre începuturile sale în muzică. Era o fetiţă simplă de la ţară când a plecat la Bucureşti să-şi împlinească visul. Când s-a reîntors în satul natal, a fost primită cu multă bucurie : „Mi-a zis mama că domnul învăţător din sat a scos televizorul în fereastră ca să poată veni cât mai mulţi oameni din sat să urmărească emisiunea. Erau mândri de mine că m-au văzut la televizor".

Apreciată de Adrian Păunescu

Poetul Adrian Păunescu îi asemăna vocea cu a unei privighetori şi a apreciat întotdeauna că a ales să cânte melodii care să stârnească conştiinţa din români: „Aceste cântece te făceau să fii mândru că eşti român. Ţin minte că se ridica publicul în picioare şi parcă nu era un sentiment mai profund, mai mare ca acela când vedeai lacrimile pe obrajii oamenilor din sală. Până la acele cântece nu am simţit niciodată acest lucru şi cred că, pentru un interpret, nu există un lucru mai mare ca acela când publicul se ridică în picioare şi te aplaudă cu lacrimile pe obraz".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite