Verdictul final al anchetatorilor în cazul Mălina Olinescu: artista s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălina Olinescu
Mălina Olinescu

Dosarul privind decesul cântăreţei Mălina Olinescu a fost închis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, aceştia dispunând neînceperea urmăririi penale (NUP).

Procurorii au motivat decizia prin faptul că actele de cercetare penală efectuate au arătat cert că moartea artistei nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană, informează Agerpres.

Practic, prin această decizie, anchetatorii confirmă că Mălina Olinescu s-a sinucis.

Pe 12 decembrie 2011, Parchetul Bucureşti a fost sesizat că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu nr. 136 din Bucureşti, Calea Griviţei, sector 1, se află decedată o persoană de sex feminin.

Ulterior, persoana decedată a fost identificată ca fiind Mălina Olinescu. În urma acestei sesizări, s-a efectuat o necropsie la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Potrivit acestui raport medico-legal, "moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă. Ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel şi lovire de corp/ plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări. Între leziunile traumatice şi cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Decesul poate data din 12.12.2011".

În acest caz, au fost audiaţi membrii familiei, anturajul şi vecinii artistei, precum şi medicul curant.
De asemenea, au fost analizate comunicările telefonice (SMS) care au avut loc între Mălina Olinescu şi persoanele apropiate, rezultând că aceasta se afla singură în imobil.

În plus, s-a făcut şi o constatare tehnico-ştiinţifică traseologică, pentru a se verifica dacă dispozitivele de închidere ale uşii de acces aveau urme de forţare (în condiţiile în care cheile au fost găsite în interiorul locuinţei cu ocazia cercetării la faţa locului), rezultatul fiind negativ.

Totodată, în urma unei constatări fizico-chimice, s-a stabilit faptul că în conţinutul recipientelor din sticlă găsite la faţa locului se afla alcool etilic, în diferite concentraţii.

În concluzie, actele de cercetare penală au stabilit că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.

Mălina Olinescu, fiica Doinei Spătaru şi a actorului Boris Olinescu, a murit în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2011, la vârsta de 37 de ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite