Mircea Radu: „Va fi o bătălie interesantă cu «X Factor»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Radu, înconjurat de asistentele sale
Mircea Radu, înconjurat de asistentele sale

Mircea Radu revine cu un nou sezon din „ÎnTrecerea anilor“, mâine, de la ora 21.00, la TVR 1. Emisiunea va fi la concurenţă cu talent-show-ul „X Factor“, de la Antena 1. Cel de-al treilea sezon al producţiei de divertisment „ÎnTrecerea anilor“ aduce câteva noutăţi: va fi transmis în direct, va avea o echipă mărită de asistente sexy şi-l va avea printre scenarişti pe Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi.

Acestea sunt câteva dintre „armele" cu care postul public încearcă să câştige lupta pentru audienţă pe care o va da cu „X Factor".

În direct după 11 ani

Mircea Radu (42 de ani) este optimist şi crede că divertismentul de calitate, cu care TVR şi-a recâştigat publicul de sâmbătă seara, are şanse mari de reuşită, mai ales că ­show-urile de talente sunt o „modă care nu va dura prea mult".

Mircea Radu, gazda emisiunii de la postul public, se întoarce la transmisiuni în ­direct după mai bine de 11 ani, dar spune că nu are emoţii. „N-am mai făcut emisii live de când prezentam «Ştirile», tot aici, la TVR 1. Nu am emoţii, cu asta mă ocup, asta mi-e profesia. În plus, am o echipă foarte bine pregătită. Sigur, transmisia live e un stres, dar are partea ei de frumuseţe, de adrenalină, iar mie îmi place foarte mult riscul", mărturiseşte prezentatorul.

Principalul concurent al show-ului „ÎnTrecerea anilor" va fi formatul „X Factor", difuzat la Antena 1, iar Mircea Radu crede că „bătălia" pentru audienţă nu va fi uşoară. „«X Factor» e un format în care s-a investit foarte mult, la care se lucrează din aprilie. Este o emisie coordonată de Sergio Lazarov, fiul lui Valeriu Lazarov. Cu aceste atuuri, are toate şansele să devină o emisiune bună", crede Mircea Radu.

„Suntem pe două segmente de public diferite, cerem cu totul altceva de la publicul nostru, dar va fi o bătălie interesantă cu «X Factor»... Oricum, nu va fi comod nici pentru noi, nici pentru ei, întrucât ne vom «fura» unii altora puncte de rating", mărturiseşte vedeta TVR. Despre talent-show-uri, care par a fi emisiunile preferate ale publicului român în ultima perioadă, Mircea Radu crede că sunt „o modă": „N-o să dureze prea mult... «Românii au talent», «Vocea României» şi «X Factor», trei emisii care sunt, în mare, la fel, nu au cum să ţină multe sezoane. După care va veni iar Pro TV-ul cu ceva, iar Antena 1 va face la fel ca Pro TV-ul, ca să-i bată...".

La debutul emisiunii ­„ÎnTrecerea anilor", în noiembrie 2010, Mircea Radu declara că show-ul va avea succes, pentru că are „un format puternic, un prezentator dibaci şi o televiziune puternică". La aproape un an, el crede că a reuşit acest lucru.

„Încă din sezonul întâi am căutat să readucem publicul pe care TVR 1 l-a pierdut după ce s-a oprit emisiunea «Surprize, Surprize». Am vrut să fidelizăm publicul de prime time de sâmbătă seara al TVR şi cred că am reuşit, iar cifrele de audienţă demonstrează asta", declară prezentatorul.

O altă noutate a acestui sezon este faptul că telespectatorii vor fi implicaţi activ în emisiune, având astfel posibilitatea de a vota prin SMS decada favorită: anii '60, '70, '80, '90 şi 2000.

„Nu poţi să fii o tută, că se prinde telespectatorul"

Printre invitaţii primei ediţii se numără Mirabela ­Dauer, Laurenţiu Duţă şi trupa Goombay Dance Band, iar Mircea Radu va fi secundat de cinci fete frumoase care vor avea rolul de căpitani de echipă. „Fetele frumoase sunt o condiţie a audienţei. În televiziune «prind» două categorii de oameni: frumoşii şi urâţii. Ceilalţi nu contează", crede prezentatorul show-ului.

„Pe toate le-am selectat cu gândul de a fi foarte diferite, ca să placă unei plaje cât mai largi de telespectatori. Pe lângă Maria şi Roxana, care erau deja în echipa noastră, au venit Sabina, Iulia şi Selena, care nu sunt doar frumoase, ci şi talentate. La «ÎnTrecerea anilor» ­n-ai cum să fii frumoasă şi atât, pentru că trebuie să mai şi spui lucruri. Nu poţi să fii o tută, pentru că se prinde telespectatorul şi se supără. Iar noi nu vrem asta", mai spune Mircea Radu.

"Fetele frumoase sunt o condiţie a audienţei. În televiziune «prind» două categorii de oameni: frumoşii şi urâţii. Ceilalţi nu contează."

"Am căutat să readucem publicul pe care TVR 1 l-a pierdut după ce s-a oprit emisiunea «Surprize, Surprize»."
Mircea Radu
prezentator TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite