VIDEO Roger Waters, ex-Pink Floyd, aduce superproducția „The Wall“ în România, anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, concertează pentru prima dată în România anul viitor, pe 28 august, în Piața Constituției din Capitală, anunță organizatorii, Emagic.

Muzicianul și compozitorul englez va aduce la București superproducția „The Wall", inspirată de albumul omonim al trupei Pink Floyd, considerat un disc-cult în lumea muzicii. Biletele pentru concertul susținut de Roger Waters se vor pune în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, începând cu data de 16 noiembrie, iar ulterior vor fi disponibile și în magazinele de specialitate.

Considerat o capodoperă, show-ul „The Wall" este combinația perfectă de muzică live, proiecții impresionante, efecte vizuale uimitoare și decoruri grandioase, toate reunite într-o construcție colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, iar întreaga punere în scenă se bucură astăzi de avantajele tehnologiei, oferindu fanilor nu doar un simplu concert, ci o producție multi-dimensională fabuloasă, despre care presa internațională vorbește la superlativ. „Cel mai bun show făcut vreodată", nota „New York Post" despre acest spectacol, în timp ce „The Guardian" relata: „E imposibil să nu fii surprins de acest show, o experiență multisenzorială imposibil de egalat".

O legendă în România

Seria de concerte din Europa, programată pentru 2013, va include 18 show-uri în aer liber, Piața Constituției fiind singurul loc din România ce poate gazdui o producție de asemenea proporții, potrivit organizatorilor. Însuși autorul proiectului se declara impresionat de noile dimensiuni ale set-up-ului.

„Sunt extrem de încântat de faptul că producția «The Wall» se reîntoarce în Europa. Am reproiectat întregul concept «The Wall», va fi impresionant pentru că implică mult mai multă mișcare, acțiune, dramă și suspans, comparativ cu show-urile ce au loc în săli închise. Zidul este mult mai mare, întreaga construcție de altfel este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experiență mult mai intensă. E drept, o astfel de producție nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile.
Un astfel de spectacol trebuie văzut", a declarat Roger Waters.

De-a lungul timpului, producția originală „The Wall" a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori, în cadrul turneului de promovare sustinut de Pink Floyd în 1980, și încă o dată în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii zidului Berlinului, în fața a peste 200.000 de spectatori.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite