VIDEO Leonardo DiCaprio, transformat total, sărută un bărbat într-un film despre viaţa controversatului J. Edgar Hoover

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo DiCaprio, în rolul lui J. Edgar Hoover
Leonardo DiCaprio, în rolul lui J. Edgar Hoover

Leonardo DiCaprio este un actor care ar accepta orice pentru a face un rol bun, aşa cum s-a întâmplat în cea mai recentă producţie regizată de Clint Eastwood, „J.Edgar", un film despre controversatul J. Edgar Hoover, primul director al FBI. Pentru acest rol, DiCaprio a acceptat să fie urâţit la machiaj, a purtat rochie şi a sărutat un bărbat.

Dacă în viaţa reală este, de obicei, „accesorizat" cu o iubită top-model - ultima pe listă fiind românca Mădălina Ghenea - în această peliculă DiCaprio (36 de ani) îl interpretează pe fostul director FBI, unul dintre cei mai puternici, controversaţi şi enigmatici bărbaţi ai secolului trecut, despre care s-a spus că era homosexual.

Despre J. Edgar Hoover (1895 -1972), care s-a aflat la conducerea FBI-ului timp de 48 de ani, până la moartea sa, au existat numeroase zvonuri că ar fi fost homosexual şi că i-ar fi plăcut travestiurile. Drept urmare, Clint Eastwood a abordat în film acest aspect al vieţii lui Hoover, în care redă şi povestea prieteniei suspect de apropiate dintre J. Edgar şi Clyde Tolson, un alt şef din FBI. În film sunt prezentate scene de bătaie între J Edgar (Leonardo DiCaprio) şi Tolson (interpretat de Armie Hammer), dar şi un sărut între cei doi.

Pentru a „deveni" J. Edgar Hoover, Leonardo DiCaprio a stat ore întregi la machiaj, transformându-se într-un bărbat cu pete de la ficat, dinţi galbeni şi colăcei.
Puşi în faţa unei asemenea provocări, mulţi actori de la Hollywood ar fi refuzat, chiar dacă un astfel de rol le-ar fi putut aduce un Oscar (cel mai probabil, DiCaprio va fi nominalizat la un premiu al Academiei pentru „J.Edgar"), notează „New York Times". Însă nu şi DiCaprio, care, cel puţin după „Titanic", a început să facă alegeri riscante, dar provocatoare, în materie de roluri: un bolnav mintal în „Shutter Island", un hoţ de vise în „Inception/Începutul", iar acum, controversatul J. Edgar Hoover.

Deşi zvonurile legate de homosexualitatea lui J. Edgar Hoover şi de faptul că-i plăcea să poarte haine femeieşti nu au fost niciodată confirmate, Clint Eastwood a decis să exploateze aceste lucruri în filmul său. „Cu siguranţă, e o poveste de dragoste. Dacă e vorba de o poveste de dragoste între gay sau dacă e vorba despre altceva, publicul va decide. Intenţia mea a fost să arăt doi bărbaţi care s-au iubit. După asta, nu mai e treaba mea", a declarat Clint Eastwood.

Filmul „J.Edgar" va rula în SUA începând de miercuri, 9 noiembrie. Pelicula va ajunge în România în ianuarie 2012.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite