VIDEO Corina Chiriac, o voce unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpreta melodiei „Opriţi timpul“ împlineşte astăzi 60 de ani. Pentru celebra solistă, această perioadă a însemnat o viaţă de muzică. Compozitorii care au colaborat cu doamna Corina Chiriac îi urează astăzi „La mulţi ani!“, prin intermediul ziarului „Adevărul“.

Compozitorul Cornel Fugaru a colaborat cu celebra solistă la două melodii. „Am mers cu ea la un festival de muzică uşoară, în Polonia, unde piesa mea, «Învaţă să ştii», a luat locul al doilea“, îşi aminteşte compozitorul.

„Am mai compus pentru ea «Am ales nemărginirea», prezentată la un festival din Bucureşti. După festival, am preluat-o şi am cântat-o eu şi a devenit şlagăr... Corina avea o voce specială şi observ că şi-o cultivă şi astăzi. Îi urez la mulţi ani“, a declarat Cornel Fugaru.

 „Este un profesionist exemplar. Am realizat multe emisiuni împreună, acum îmi vine în minte «Corina contra Corina», o emisiune de divertisment cu care am mers la Festivalul de la Montreaux“, spune cunoscutul realizator de emisiuni TV, Titus Munteanu.

„Am realizat o emisiune de mare succces, «Un trio formidabil», cu ea, Radu Gheorghe şi Arşinel, care a luat locul întâi la festivalul de la Gabrovo, în Bulgaria.  Sute de emisiuni am făcut cu ea! Ar trebui să spunem «Opriţi timpul», privind acum la Corina Chiriac. Nu-mi vine să cred că împlineşte 60 de ani. Cum au trecut anii!“, a declarat, pe un ton nostalgic, Titus Munteanu.

Ştie să-şi transforme emoţiile

Compozitorul Ionel Tudor a colaborat cu solista Corina Chiriac la zeci de spectacole şi turnee. „Este unul dintre puţinii oameni hărăziţi, care ştiu să-şi ofere sufletul pe scenă. Corina are emoţii de fiecare dată înainte de spectacol, dar, după ce urcă pe scenă, ştie să le trasforme în ceva pozitiv“, spune Ionel Tudor.

Solista este „unică“ pentru compozitorul Horia Moculescu, cel care o ştie de când ea avea 14 ani. „Este un monument de muzicalitate. Am compus pentru ea 29 de melodii. A făcut teatru, s-a născut într-o familie de muzicieni şi toate acestea au dat o personalitate distinctă. Are calităţi certe de compozitoare, este un om cultivat, care scrie eseistică şi beletristică“, declară  Horia Moculescu.

Supărare de doar un minut

„Este un pic colerică şi te poţi supăra pe ea, dar supărarea nu ţine decât un minut. Am avut nişte spectacole minunate: două ore, pe scenă, eu cu ea şi cu un pian! Am un singur regret: că împlineşte 60 de ani. Aş fi vrut să împlinească 30. Când a împlinit 30 de ani, în seara aceea, a cântat la emisiunea «Şlagăre în devenire» melodia «Inima ta».

La petrecerea pe care am dat-o după concurs, i-am spus că voi compune o melodie pentru ea. Ţine minte şi acum motivul muzical al piesei şi mă bate la cap să-i compun melodia respectivă. Am admirat-o pentru că nu a avut orgolii puerile. Niciodată nu am auzit: «A cântat Cutare melodia asta, eu nu vreau s-o cânt». O salut şi-i urez la mulţi ani!“ 


A crescut într-o familie de muzicieni

Corina Chiriac, una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică uşoară din România, s-a născut la 26 octombrie 1949 în Bucureşti, într-o familie de muzicieni. Tatăl ei este compozitorul Mircea Chiriac, iar mama, Elisabeta Chiriac, a fost profesoară la Conservator.

A studiat actoria la IATC. În 1970 a debutat la concursul televizat „Steaua fără nume“, unde a obţinut nota maximă, 10, din partea juriului. În acelaşi an au început turneele peste hotare. A reprezentat România la Festivalul „Cerbul de Aur“ din 1971, unde a primit „Cerbul de bronz“.

În 1988 a plecat în turneu în SUA şi a rămas să locuiască la Los Angeles. În 1994, după o absenţă de şase ani, Corina Chiriac a revenit în România, unde reia activitatea muzicală şi prezintă câteva emisiuni de divertisment. Dintre şlagărele care au făcut-o celebră: „Strada Speranţei“, „Inimă, nu fi de piatră“, „Uită nostalgia“, „Vorbe de foc“, „Ce mică-i vacanţa mare“ , „O clipă de sinceritate“.

image
image

Am avut nişte spectacole minunate: două ore, pe scenă, eu cu ea şi un pian! Am un singur regret: că împlineşte 60 de ani. Aş fi vrut să împlinească 30.

image


Horia Moculescu
compozitor

image
image

Corina avea o voce specială şi observ că şi-o cultivă şi astăzi. Îi urez «La mulţi ani!»

image


Cornel Fugaru
compozitor

image
image

Sute de emisiuni am făcut cu ea! Nu-mi vine să cred că împlineşte 60 de ani. Cum au trecut anii!...

image


Titus Munteanu
realizator TV








Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite