Un primar din Franţa vrea să-i facă statuie Carlei Bruni-Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carla Bruni-Sarkozy
Carla Bruni-Sarkozy

Dorinţa primarului din Nogent-sur-Marne, o localitate de la periferia Parisului, de a-i face o statuie Primei Doamne a Franţei, naşte polemici pe plan local, potrivit mediafax.ro.

Primarul Jacques Martin vrea să-i ridice Carlei Bruni-Sarkozy o statuie de bronz de doi metri care va reprezenta o muncitoare în ţinută de lucru, o referire la prelucrătoarele de pene, femei cu origine italiană, care lucrează într-o veche fabrică de pene din oraş.

„M-am gândit la Carla Bruni-Sarkozy pentru că este Prima Doamnă a Franţei şi este cea mai italiancă dintre femeile franceze. I-am propus ca imaginea sa să fie utilizată ca model şi ea a acceptat", a declarat edilul.

Consilierul socialist William Geib a declarat că proiectul de statuie „este grotesc".

„Este o insultă pentru prelucrătoarele de pene italiene, să li se dea imaginea unei persoane bogate. Nu am nimic cu Carla Bruni-Sarkozy, dar ea nu reprezintă lumea muncitorilor", a adăugat el.

Consilierul de dreapta Michel Gilles consideră iniţiativa primarului o „lovitură politică" înaintea alegerilor prezidenţiale.

Surse din anturajul Carlei Bruni-Sarkozy au confirmat că aceasta a acceptat să pozeze pentru artista care a sculptat statuia, Elisabeth Cibot, pe care o apreciază, dar au subliniat că „nu s-a pus niciodată problema să apară numele său".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite