Teribila poveste a câştigătorului de la „X Factor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Leonte, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care cânta pe străzi în Italia, pentru a-şi ajuta familia, a câştigat duminică seară premiul cel mare, de 200.000 de euro, pus în joc la „X Factor“.

După zece săptămâni de gale live, ieşeanul Andrei Leonte a dovedit că are „factorul X" şi i-a învins pe ceilalţi doi finalişti: Alin Văduva şi Iulian Vasile. Tânărul, care a concurat în echipa lui Mihai Morar, şi-a adjudecat marele premiu de 200.000 de euro. Cu cei aproape 1 milion de lei câştigaţi, Andrei are acum posibilitatea să-şi ajute familia, greu încercată până acum, dar se gândeşte şi la un viitor pentru el în domeniul muzical. Duminică seară, publicul a decis rezultatele concursului, astfel că Andrei Leonte a fost votat de 51% din telespectatori, fiind urmat de Alin Văduva (32,5%) şi Iulian Vasile (16,5%).

VIDEO Primul câştigător de la X-Factor este ieşean. Ce spun cunoscuţii despre Andrei Leonte FOTOGALERIE

Alin Văduva a cântat alături de trupa Vunk



În marea finală, concurenţii au avut de interpretat trei piese, dintre care o melodie cântată la audiţii şi un duet cu o trupă autohtonă. Formaţiile Mandinga, Vama şi Vunk au fost invitate să cânte alături de cei trei finalişti. La sugestia mentorului său, Andrei Leonte a făcut un duet cu Tudor Chirilă, interpretând hitul „Vama Veche" şi a reuşit să ridice întreaga sală în picioare. I-au purtat noroc şi părinţii săi, care au venit din Italia pentru a-l susţine şi au fost vizibil emoţionaţi pe toată durata serii. În paralel, fanii fiecărui concurent îşi susţineau favoriţii în trei cluburi din Bucureşti şi aşteptau rezultatul final.

image

Iulian Vasile se simte cel mai bine pe scenă



La vestea că publicul l-a ales câştigător, Andrei Leonte s-a bucurat pe scenă alături de toţi concurenţii din galele live, alături de mentori şi de părinţii săi. „A fost cea mai lungă zi. A fost cel mai bun început de an din istorie. Am plecat cu premiul şi cu o familie mai mare. A fost cea mai bună zi din viaţa mea", a declarat Andrei Leonte. Deşi seara s-a terminat cu bine, câştigătorul concursului „X Factor" spune că s-a temut de ceilalţi finalişti, foarte talentaţi, iar emoţiile au fost pe măsură. „Am îmbătrânit cinci ani...cu a zecea gală. Cu asta şi cu cea a cântecelor de dragoste, pentru că atunci a venit mama şi îmi era frică să nu fie dezamăgită dacă aş fi fost eliminat", precizează tânărul.

Chirilă - un accelerat, Andrei - o locomotivă

Deşi părinţii şi-ar fi dorit ca fiul lor să devină medic sau avocat, l-au susţinut în decizia sa de a urma o carieră în muzică. Fericitul câştigător vrea să lanseze un album şi îşi doreşte să poată cânta din nou alături de Tudor Chirilă.

„Sper că de abia acum să urmeze viitorul. Să pot să fac în sfârşit ceea ce am vrut dintotdeauna, adică un album şi să rămân în lumea în care m-a introdus „X Factor". Aş vrea foarte mult să mai pot să cânt cu Tudor Chirilă. M-a ghidat, i-am urmat indicaţiile şi a fost extraordinar. A fost ca şi cum eu eram acceleratul de Mangalia, iar el locomotiva", mai spune Andrei.

Andrei Leonte consideră că „factorul X" înseamnă „să dai totul pe scenă", iar evoluţia sa din cadrul show-ului a fost „cea mai bună şcoală din viaţa mea".

Tânărul vrea să investească cei 200.000 de euro în viitorul său şi să îşi ajute şi părinţii, care sunt plecaţi la muncă în Italia, după ce, în urmă cu câţiva ani, şi-au pierdut casa, din cauza unei escrocherii. Andrei a cântat pe străzi în Italia, încercând să strângă bani, dar şi pentru a vedea dacă poate impresiona trecătorii cu talentul său.

Viaţă grea pentru Andrei

„În urma unei escrocherii imobiliare am rămas fără apartament. Cel care s-a mutat în locul nostru ne-a ajutat foarte mult, ai mei stăteau într-o cameră, el într-o cameră şi eu la un prieten. Ca să ne putem lua altceva am făcut împrumut prin bănci, şi ai mei au trebuit să plece în Italia. Ei vor pleca acum înapoi, fiindcă nu ar fi corect să nu lase lucrurile în ordine acolo. Mama e ospătăriţă şi femeie de serviciu. Îmi doresc şi cred că se vor întoarce în România", a mai mărturisit câştigătorul.

Marea finală „X Factor" a fost cea mai urmărită dintre toate ediţiile emisiunii, înregistrând peste un milion de telespectatori.

"Aş vrea foarte mult să mai pot să cânt cu Tudor Chirilă. M-a ghidat, i-am urmat indicaţiile şi a fost extraordinar."
Andrei Leonte
câştigător „X Factor"

Pasionat de muzică din liceu

Povestea tânărului Andrei Leonte care a încântat publicul şi juriul concursului „X Factor" începe la Iaşi. Aici, Andrei a făcut primii paşi în muzică, descoperindu-şi pasiunea în timpul liceului, când a şi cântat, timp de doi ani, într-o formaţie, numită „Soundcheck". Elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă", de la care s-a transferat mai târziu către Colegiul de Artă, Andrei Leonte a început pregătirea în muzică la 16 ani. Atunci, s-a apucat de lecţii de canto, la Palatul Copiilor din Iaşi.

Un copil timid şi ambiţios

Profesoara Anca Apetroaiei, cea care l-a pregătit, are numai cuvinte de laudă despre cel care i-a fost elev. „A venit la mine când era în clasa a X-a. Avea doar 16 ani şi de obicei nu prea primesc aceşti tineri deoarece pentru mulţi dintre ei a cânta este doar nu moft. Nu şi pentru Andrei. El m-a impresionat cu sensibilitatea lui din momentul în care i-am cerut să cânte. Era un copil timid, dar foarte cuminte şi ambiţios. Îşi dorea enorm să cânte cu instrumentişti, ceea ce e foarte important, şi a intrat într-o trupă ieşeană. A stat aici pentru doi ani, după care a mers la Bucureşti. Mă bucur foarte tare pentru reuşita lui", povesteşte profesoara Anca Apetroaiei.

Dana Barnea, directorul Colegiului de Artă „Octav Băncilă" unde tânărul ieşean a fost transferat în ultimii ani de liceu se bucură de reuşita acestuia. „A absolvit Colegiul nostru în urmă cu trei-patru ani. Deşi n-a fost elevul meu, mă bucur tare mult că a câştigat. Este un motiv de mândrie că un tânăr şcolit la noi a păşit pe un drum bun în viaţă. Bineînţeles, talentul de care a dat dovadă pe parcursul timpului l-a ajutat foarte mult". Vasilica Costîn, Dana Chiru

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite