„Vocea României“: „Tata mi-a zis: «Tu o să fii un mărăcine»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Stan, elevul lui Smiley, este câştigătorul primei ediţii a emisiunii „Vocea României“. Acesta a fost încurajat de prieteni să intre în concurs, dar mărturiseşte că nu s-a bucurat de susţinerea părinţilor săi.

După trei luni de competiţie, emoţiile s-au risipit, iar bucureşteanul Ştefan Stan (34 de ani) a devenit „Vocea României", învingându-i pe ceilalţi trei finalişti: Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda. El a câştigat un premiu de 100.000 de euro şi va avea un prim album lansat de Universal Music România. Marţi seara, telespectatorii au decis rezultatele concursului, astfel că Ştefan Stan a obţinut 37,67% din voturile publicului, fiind urmat de Dragoş Chircu(23,01%), Iuliana Puşchilă (20,69%) şi Cristian Sanda (18,63%).

Din culise

Încă de la început a fost forfotă mare în platoul din Buftea, de unde se transmite live emisiunea „Vocea României". Tensiunea e crescută încă din primele clipe. Dansatorii se încălzesc pe scenă, orchestra repetă ultimele acorduri, iar susţinătorii finaliştilor sunt pregătiţi să-i încurajeze pe aceştia cum se cuvine.

Apare şi Pavel Bartoş, gazda show-ului, însoţit de concurenţii din ediţiile precedente ale emisiunii. Degajat, Bartoş glumeşte cu cei din public şi face nişte scurte exerciţii de dicţie. În gradene sunt prezenţi Cristi Chivu şi soţia sa, Adelina, şi multe vedete din trustul Pro: Amalia Enache, Paula Herlo, Adela Popescu şi Radu Vîlcan.

„3, 2, 1", se aude vocea regizorului de platou care dă startul marii finale. Concurenţii care au ajuns în show-urile live la „Vocea României" deschid seara cu un cadou pentru public, colindul „Joy to the World". Apare şi Roxana Ionescu, coprezentatoare, îmbrăcată sumar, într-o rochie de dantelă neagră. În pauza de publicitate, Pavel Bartoş nu se poate abţine şi face glume cu privire la ţinuta colegei sale: „E goală! Respiră prin toţi porii!".

Dragoş Chircu, elevul Loredanei, intră primul în concurs şi interpretează piesa „When a Man Loves a Woman", a lui Michael Bolton. E o seară grea pentru finalişti, care au de cântat o melodie solo, dar vor face duete şi cu antrenorii lor şi cu o vedetă.

Dragoş Chircu, elevul Loredanei, s-a clasat pe locul al doilea



În pauzele de publicitate, membrii juriului dau autografe şi fac fotografii cu fanii. Laura Cosoi este prea des prin preajma lui Smiley, iar Loredana îşi retuşează din când în când machiajul. Show-ul continuă, publicul este electrizat de duetele concurenţilor cu Andra, Voltaj şi Pepe, dar şi de cele cu antrenorii.

image

Locul 3: Iuliana Puşchilă, care a beneficiat de sprijinul trupei Voltaj

image

Locul 4: Cristian Sanda, care a cântat în duet cu Felicia Filip



Ştefan Stan obţine ropote de aplauze cu interpretarea piesei „My Way", a lui Frank Sinatra. În public, el este susţinut şi de mama sa, care a venit pentru prima oară în platou. Şi Smiley îşi încurajează elevul, amintindu-i că, la preselecţii i-a promis că va ajunge „Ştefan cel Mare", dacă va veni în echipa sa. „Am să te fac Ştefan cel Mare şi cel Sfânt", plusează Smiley, prefigurând, parcă, faptul că Ştefan va primi premiul după miezul nopţii, chiar de Sfântul Ştefan.

Televotingul începe în jurul orei 23.15, iar după ora 0.00 se anunţă marele câştigător. Publicul a decis, Ştefan Stan este „Vocea României". Scena se umple cu fani şi foşti concurenţi care felicită câştigătorul. „Vă mulţumesc din tot sufletul. Titlul «Vocea României» nu este numai al meu, este al tuturor", spune Ştefan Stan.

Norocos de prima oară

Imediat după miezul nopţii, când transmisia live de la Buftea s-a încheiat, Ştefan Stan a făcut declaraţii „la cald". El a spus că nu se aştepta să câştige concursul şi a făcut referire la relaţia dificilă pe care o are cu părinţii săi, mărturisind că aceştia nu l-au susţinut în decizia de a avea o carieră muzicală. „Este primul concurs pe care l-am câştigat în viaţa mea. Nu m-am gândit că voi ajunge până aici, că voi fi îndrăgit de oameni. Tata mi-a spus: «Tu o să fii un mărăcine. Dacă tu ai să înfloreşti vreodată ca muzician, o să fii un mărăcine printre flori». El aşa m-a văzut, a fost foarte dur şi negativist. Niciodată nu mi-a dat speranţa asta", a spus câştigătorul.

Întrebat ce va face cu premiul de 100.000 de euro, Ştefan Stan a mărturisit că vrea să doneze o parte din bani ca s-o ajute pe Kassandra (fiica adoptivă a lui Iosif Rotariu, antrenor secund la Poli Timişoara, şi a Danei Rotariu - n.r), care suferă de osteomielită.

"Este primul concurs pe care l-am câştigat în viaţa mea. Nu m-am gândit că voi ajunge până aici, că voi fi îndrăgit de oameni."
Ştefan Stan
câştigător „Vocea României"

"Cristian este o voce spectaculoasă. Iuliana este o viitoare Mădălina Manole, iar Dragoş este un super-cântăreţ. Îi iubesc pe toţi."
Smiley
antrenor

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite