Starea autostrăzilor, la „România, te iubesc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Dima
Alex Dima

Duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, Alex Dima deschide cel de-al şaptelea sezon al emisiunii „România, te iubesc!" cu campania „AutostraDA România". Corespondentul Ştirilor Pro TV arată de ce în 21 de ani au fost construiţi doar 210 km de autostradă.

Într-o ţară cu drumuri civilizate, distanţa Vama Veche - Nădlac ar fi parcursă în doar 7 ore. Şoselele din România nu permit însă această performanţă. Deşi pentru construirea de autostrăzi România are la dispoziţie fonduri europene de 2,2 miliarde de euro, din aceşti bani au fost cheltuiţi puţin peste 2%. „Aceasta din cauza unor indivizi care au condus şi încă mai conduc drumurile din România. Incompetenţă, hoţie, corupţie, nepăsare, prostie. Ungurii au cu o mie de km mai mult decât noi. Am construit sub viteza melcului: un melc ar fi parcurs în 22 de ani 578 de km. La noi s-au construit puţin peste 200", a declarat Alex Dima, corespondentul Ştirilor Pro TV.
Alex Dima deschide cel de-al şaptelea sezon al emisiunii „România, te iubesc!" cu campania „AutostraDA România", în care prezintă cum este posibil ca în 21 de ani să fie construiţi doar 210 km de autostradă.
Lipsa de viziune, birocraţia, corupţia, licitaţiile dubioase, scurgerile uriaşe de fonduri, schimbarea functionarilor pe criterii politice, parteneriatul public-privat prost aplicat şi legislaţia proastă sunt principalii factori care au făcut ca România să stea atât de prost la capitolul autostrăzi. Şi de data aceasta Bulgaria a devansat România, având 437 km de autostradă, iar cu Ungaria - 1343,8 km, Austria - 2175 de km, Croaţia - 1224 de km, Grecia - 2005 km aproape că nu se poate face comparaţie.
Care este situaţia actuală, cu ce istorie se „mândresc" autostrăzile din România, de ce avem atât de puţine, ce nereguli se întâlnesc pe anumite tronsoane, cine sunt vinovaţii şi ce lecţie dau celelalte ţări europene în acest domeniu, într-un demers jurnalistic de Alex Dima, prezentat în primele două ediţii ale celui de-al şaptelea sezon al emisiunii „România, te iubesc!".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite