Costi Ioniţă: „Shaggy mi-a zis «Frate, suntem nominalizați la Grammy»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costi Ioniţă povesteşte cum a aflat despre nominalizarea celor două piese compuse de el pentru albumul „Summer in Kingston“ al rapper-ului american.

Costi Ioniţă (foto) este asaltat cu telefoane zilele acestea. Deşi a „dispărut" de pe scena românească în ultima vreme, cântăreţul a suscitat interesul întregii prese, după anunţul nominalizării lui la Premiile Grammy, eveniment care va avea loc pe 12 februarie, anul viitor, la Los Angeles. Costi a compus două dintre piesele de pe albumul rapper-ului american Shaggy, „Summer in Kingston", disc nominalizat la categoria Cel mai bun album reggae, în cadrul galei Grammy 2012.

Pentru Costi Ioniţă, vestea pare una normală, deşi entuziasmul se simte de la celălalt capăt al firului. „Chiar în ziua de Moş Nicolae am aflat. M-a sunat Shaggy şi mi-a zis: «Hey, bro' (hei, frate - n.r.), suntem nominalizaţi la Grammy!». Sunt foarte emoţionat şi fericit. Este o onoare prea mare pentru mine. Dar ştiu că totul pleacă de undeva de sus, fără Dumnezeu n-aş fi făcut nimic. Ştii cum se spune: «omul propune, Dumnezeu dispune»", povesteşte interpretul unor manele ca „Of, viaţa mea", „Oh, mami" ori „Câte nopţi am plâns", devenite hituri.

„M-am trezit că filmez cu Shaggy la Miami"

Lui Costi, rapper-ul american Shaggy îi spune „bro'". Nu e nimic neobişnuit pentru artistul român în acest apelativ, pentru că de când s-au cunoscut, în 2010, au „rămas buni prieteni". Colaborarea cu Shaggy a pornit de la o altă colaborare, cea cu DJ-ul francez Bob Sinclar.

„Pe Bob Sinclar l-am cunoscut în România anul trecut, când a venit aici pentru un concert. Nu ştiu de ce, dar eu am fost singurul artist român căruia i s-a permis să-i dea un demo lui Sinclar, la spectacol. Piesa «I Wanna», pe care i-o dădusem atunci, i-a plăcut foarte mult şi peste o lună m-am trezit la Miami că filmez videoclip ", spune Ioniţă. După aceea, cercul de artişti internaţionali în care a început să se învârtă românul s-a tot lărgit. A urmat întâlnirea cu Shaggy, la filmarea clipului „I Wanna". Pentru interpretul hitului „It Wasn't Me", românul a compus două piese, „Dame" şi „Fired Up (F..k the Rece$ion!)", care se află pe cel de-al zecelea album de studio al artistului, lansat în luna iulie a acestui an. „Piesele sunt făcute de mine în totalitate, am avut toată libertatea să le «aranjez» aşa cum am vrut, am făcut tot ce am simţit", povesteşte Costi.

De la manele, la muzică clasică

Costi poate spune că a reuşit în afară. A mers pe acelaşi gen muzical balcanic, pe care a mizat şi în România. Deşi gurile rele îl contestă pentru manele pe care le cântă, Costi Ioniţă crede că „unii oameni au multe prejudecăţi".

„Cred că românii ar trebui să fie mai uniţi şi mai mândri de conaţionalii lor. Eu m-aş fi bucurat ca şi pentru mine dacă aş fi auzit că un coleg de breaslă ar fi fost nominalizat", spune el. „E foarte important să pui suflet în ceea ce faci, chiar dacă faci muzică clasică sau manea. Acum eu am un proiect de muzică clasică cu un tenor italian, nu e niciun fel de problemă, le pot face pe amândouă. Nu trebuie să te iubească lumea, dar trebuie să te respecte", conchide el.

"Cred că românii ar trebui să fie mai uniţi şi mai mândri de conaţionalii lor. Eu m-aş fi bucurat ca şi pentru mine dacă aş fi auzit că un coleg de breaslă ar fi fost nominalizat."
Costi Ioniţă
cântăreţ

"E foarte important să pui suflet în ceea ce faci, chiar dacă faci muzică clasică sau manea."
Costi Ioniţă
cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite