Actorul Şerban Ionescu s-a recuperat aproape complet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Ionescu suferă de o boală neurologică incurabilă
Şerban Ionescu suferă de o boală neurologică incurabilă

Tratamentele pe care Şerban Ionescu le-a urmat în Germania au dat rezultate foarte bune. Actorul râde, vorbeşte clar şi merge singur la toaletă, potrivit avocatului său.

Şerban Ionescu a revenit în ţară în urmă cu o săptămână şi se află acum în vila celui mai bun prieten al său. Cătălin Dancu, avocatul care îl reprezintă în procesul de divorţ de Magda Catone, a declarat pentru Cancan că actorul este recuperat aproape în totalitate. Acesta vorbeşte acum perfect şi problemele locomotorii pe care le avea înainte de a pleca din ţară s-au diminuat semnificativ, dar tratamentul de recuperare va trebui continuat în ţară, a mai spus avocatul.

Are nevoie de fizioterapie

„Se simte foarte bine. Are mintea brici, vorbeşte perfect şi râde mereu. Din păcate are aceleaşi probleme cu mâna. El nu poate scrie, iar atunci când trebuie să semneze ceva, pune amprenta. Are uşoare probleme recuperatorii. Se ridică din pat cu ajutorul unui prieten, dar se duce singur la toaletă, nu face pe el. Doar când se aşază în pat are nevoie de ajutor. Din păcate, boala este incurabilă, dar putem să o stagnăm. De luni îl internăm la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos şi va avea un program special de fizioterapie, recomandat de medicii din Germania. Tratamentul lui Şerban costă enorm, însă prietenii sunt alături de el şi îl ajută", a declarat Cătălin Dancu pentru Cancan.

Boala sa evoluează şi este incurabilă

Şerban Ionescu a fost internat două luni în spitale din Germania. Diagnosticul său este de scleroză laterală amiotrofică (numită şi boala Charcot), boală neurologică ce nu are tratament şi evoluează progresiv spre invaliditate. Ea afectează neuronii motori de la nivelul măduvei spinării şi a creierului. Aceşti neuroni comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala afectează mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii foarte importante

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite