Semifinala „greilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Jucan poate concura de la egal la egal cu o dansatoare din buric profesionistă
Vlad Jucan poate concura de la egal la egal cu o dansatoare din buric profesionistă

Mâine-seară, show-ul „Românii au talent“, difuzat la Pro TV, scoate la rampă una dintrecele mai tari garnituri de semifinalişti din concurs.

Coincidenţă sau nu, cel puţin jumătate dintre concurenţii prezenţi în a doua semifinală a show-ului  „Românii au talent" au fost remarcaţi de telespectatori, astfel că întrecerea de mâine poate fi numită o semifinală a „greilor". Dansatorul din buric Vlad Jucan, solistul excentric Gigel Frone sau rapperul Răzvan Alexe sunt printre favoriţii publicului.

Li se alătură ceteraşul Vasile Godja, imitatorul de sunete Tudorel Popa şi slacklinerul Florin Limbovici. Ei s-au aflat de la început printre cel mai des evocaţi de fanii show-ului, chiar dacă nu toţi sunt cotaţi cu şanse mari pentru marea finală din 11 mai. Însă ei au nu doar un talent ieşit din comun, ci şi poveşti de viaţă deosebite.

Vlad Jucan, liceanul-cadână

La preselecţiile „Românii au talent", Vlad a uimit membrii juriului şi publicul cu un moment inedit, de dans din buric. Andi Moisescu, membru al juriului, a spus că Vlad s-a mişcat ca un dansator profesionist. „Eşti un băiat curajos, că faci ce-ţi place. Pe mine m-ai uimit! Eu asta caut la «Românii au talent», oameni care să mă lase cu gura căscată", a completat şi Mihai Petre.

Nume de scenă: „Soarele Credinţei"

Numele de scenă al tânărului este „Shams al Din", ceea ce în arabă înseamnă „Soarele Credinţei". „Am optat pentru acest nume de scenă pentru că sper să-mi lumineze şi să-mi vegheze drumul pe care l-am ales, prin stilul de dans pe care îl practic", mărturiseşte Vlad.

Clujeanul Vlad Jucan (19 ani), care a lăsat juriul „cu gura căscată" în emisiunea „Românii au talent", asculta muzică orientală când era mic şi modela cadâne din plastilină.

„Pasiunea mea pentru artă a început în clasele primare, când modelam din plastilină diferite personaje din mitologia egipteană", a mărturisit Vlad. În  2004 a descoperit, graţie serialului „Clona", belly dance.

„Mi-au plăcut foarte mult costumele, mişcările, aşa că am început să modelez din plastilină cadâne. Obişnuiam să ascult muzică orientală în timp ce modelam, iar pe această muzică am început să şi dansez. Nici nu bănuiam că peste patru ani voi ajunge să practic cu adevărat acest dans", mai spune Vlad.

Tânărul recunoaşte că unii îl privesc ciudat, deoarece acest gen de dans li se potriveşte mai degrabă femeilor. „Multe persoane îmi privesc pasiunea ca pe ceva anormal sau îi atribuie conotaţii, dar puţini ştiu că acest dans a fost practicat şi de bărbaţi încă din Evul Mediu. Nu sunt un ciudat".

În prezent, pe lângă belly dance, Vlad studiază şi baletul, deoarece îşi doreşte să fie admis la Academia de Balet. El predă şi la o şcoală de dans din Cluj şi, în paralel, lucrează cu o trupă de balerine.

Gigel Frone

Gigel Frone, „Americano" din Oneşti

Oneşteanul Gigel Frone (foto), 43 de ani, s-a născut cu un handicap fizic şi, cu toate acestea a reuşit, de pe scenă, să îşi facă sute de fani. Deşi medicii i-au diagnosticat boala încă din primele zile de viaţă, la şase ani s-a îndrăgostit iremediabil de chitară.

„În liceu, în clasa a IX-a am fost descoperit de profesoara Cristina Mereu, care m-a înscris la Cântarea României pe Oneşti, unde am ajuns până la faza judeţeană", a povestit Gigel, care a cucerit publicul şi juriul interpretând „Americano" şi alte hituri clasice. După ce a terminat zece clase, s-a angajat la uzina Carom, unde a lucrat doar şase ani. El susţine că a fost concediat „pe motiv de handicap". 

S-a pensionat pe caz de boală şi trăieşte dintr-o pensie de 350 de lei. Deoarece gândul i-a rămas la scenă, începând din anul 2004 a prezentat tot felul de spectacole de miss care aveau loc în oraşul natal. Pe lângă aceasta, Frone mai predă şi lecţii de chitară copiilor din Oneşti.

El îşi doreşte ca în timpul liber să prezinte concursuri şi emisiuni. La „Românii au talent", a prezentat la începutul prestaţiei un concurs de miss, ceea ce juriul nu a apreciat.

image

Răzvan Alexe

Răzvan Alexe, „un actoraş-rapperaş"

Răzvan Alexe (foto),  23 de ani, „actoraşul-rapperaş", după cum s-a autointitulat, este o figură cunoscută în rândul tinerilor băcăuani. I se zice, pe scurt, Krem. De copil a fost clovnul clasei şi al şcolii şi-l avea ca idol pe cunoscutul actor Jim Carrey. După vârsta de 15 ani, şi-a înfiinţat o trupă de rapp, iar apoi şi-a făcut un nume după ce a cântat la zeci de baluri şi discoteci din Bacău.

„M-am îndrăgostit de muzica rap. Am început treptat să aştern pe hârtie propriile creaţii, poezii, versuri, în funcţie de starea de spirit. Aveam o uriaşă pasiune pentru muzică. Devenisem un tonomat de hituri", a povestit Krem.După terminarea liceului, băcăuanul nu a renunţat la carieră. A dat la Facultatea de Teatru din Bucureşti, unde a fost admis cu brio.

„Am dat, am intrat printre primii şi am început specializarea alături de o generaţie de colegi şi profesori excepţionali, îndrumaţi cu atenţie de maestrul Florin Zamfirescu, dirigintele şi părintele nostru", a mai spus Răzvan Alexe. Acum este în anul I la Masterat, la Facultatea de Teatru din Bucureşti, disciplina Arta Actorului.

Vasile Godja, cu arcuşul în pantaloni

Este din Onceşti, Maramureş, iar la vârsta de 9 ani a descoperit cetera, când nişte prieteni de familie i-au dăruit o vioară fără corzi. I s-a părut însă „o minune" şi şi-a rugat tatăl s-o ducă la reparat. A uimit juriul când şi-a băgat arcuşul viorii în pantaloni în timp ce cânta.

Florin Limbovici întinde coarda

S-a născut la Tecuci şi are 34 de ani. Este alpinist utilitar şi se întreţine din asta când apar contracte, mai ţine cursuri de căţărare la una dintre sălile unde se antrenează şi promovează slackliningul în ţară.

Tudorel Popa: „Să trecem la treabă"

Este din Tulcea şi a crescut într-un centru de plasament. A smuls zâmbete juriului cu ticul său verbal: „Să trecem la treabă".

SEMIFINALIŞTII DE MÂINE

- Gabriel Ştefan şi Radu - chitară şi fluier

- Alexe Krem Răzvan - rapper

- Gigel Frone - cântăreţ

- Vasile Godja - violonist

- Adrian Pintilie şi Sorin - dansatori

- Dalma Szatan - dansatoare

- Gold Mask - trupă de dans

- Vlad Jucan - belly-dancer

- Claudiu Toader - pizzar

- Florin Limbovici -demonstraţie de slackline

- Hypnosis -  show cu foc

- Tudorel Popa - imitator de sunete

Răzvan Alexe
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite