Sabrina: „Sunt o călugăriţă pe lângă artistele de astăzi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa italiană a vorbit într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“ despre cum melodia „Boys“ i-a schimbat atât viaţa, cât şi cariera. Sabrina Salerno (42 de ani) a cunoscut succesul la 17 ani, în 1987, când în casa aproape fiecărui român se găsea discul cu renumita copertă care a făcut-o celebră.

Sabrina Salerno Foto profimedia 0496684611 jpg

„Adevărul": Ce înseamnă cântecul „Boys" pentru tine acum?

Sabrina: Succes. Nu-mi dau seama cum aş putea să explic, dar când ai un succes atât de mare cu o piesă, poate fi şi o pedeapsă. Sunt etichetată în funcţie de melodia asta, dar eu sunt mai mult decât „Boys". Toată viaţa mea s-a rezumat la asta. E un sentiment ciudat. O urăsc şi o iubesc în acelaşi timp. Aveam 17 ani când a început succesul meu. Atunci n-am realizat nimic, era o nebunie totul. Şi poate că a fost mai bine aşa.

Ce s-a schimbat în felul în care vezi muzica, după nouă albume şi un hit?

Muzica, versurile, totul s-a schimbat. Dar este firesc. Poate că acum trăim, chiar şi în industria muzicală, o perioadă mai „nebună". E momentul marilor producţii de marketing. Muzica dance a cam dispărut după anii '90. Mi se pare că anii '80 au fost mai distractivi, mai coloraţi şi mai melodioşi. Cred că şi oamenii erau mai fericiţi, nu aveau conştiinţa că totul e cam anapoda în lume. În anii care au urmat, muzica s-a „întunecat", a apărut tehno, house şi s-a pierdut bucuria muzicii care te face să râzi, dar mai ales, muzica pe care să o iubeşti. Nu cred că anii '80 au fost „falşi", cum se spune acum, chiar cred că au fost sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre artiştii de astăzi. Avem nevoie de ceva mai mult, avem nevoie de muzica noastră înapoi! Trebuie să începem să ne distrăm!

Mai eşti de acord cu imaginea curajoasă adoptată de tine la începutul carierei?

Uită-te la fetele de astăzi. Sunt o călugăriţă pe lângă artistele de azi. Momentul acela a fost potrivit pentru mine, să apar aşa cum am făcut-o. Nu trăiesc cu regrete. Este mult mai uşor să fiu mulţumită cu ce-am făcut şi să n-am regrete. Astăzi este prea mult marketing, nu mai este creaţie în spatele artiştilor noi. Personalitatea va trebui să-şi arate faţa, la un moment dat, altfel n-au nicio şansă. Îţi dai seama când este construcţia artistului şi când este mâna managerului.

Cum a început colaborarea cu Samantha Fox?

Acum doi ani ne-am întâlnit la un festival din Europa. Noi trebuia să fim două „inamice", având în vedere că în anii '80 toată lumea ne împărţea între „blonda" şi „bruneta", contrastul acesta dintre două sex-simboluri. În fine, eram la festival şi acordam interviuri amândouă, toată lumea ne punea întrebări maliţioase cumva, cu o tentă destul de instigatoare faţă de cealaltă şi ne puneau pe amândouă să facem comparaţii între noi. Nimeni nu ştia că noi suntem prietene de fapt. Aşa c-am hotărât să cântăm împreună şi să închidem gura tuturor celor care au insinuat altceva în toţi aceşti ani. Până la urmă, am înregistrat aceste cântece doar că să ne simţim noi bine.

Eşti cântăreaţă, actriţă, prezentatoare TV, producătoare şi compozitoare. Ai putea să alegi doar o meserie?

Nu pot, nu pot să aleg. Când fac televiziune, după câteva luni spun că m-am săturat şi că nu o să mai fac televiziune niciodată. Acum sunt foarte fericită că voi începe un nou program la televiziunea italiană. Îmi place să schimb, să combin, să fiu în continuă mişcare. Nu pot să mă văd doar ca o cântăreaţă. Dacă ar fi să aleg să fac doar un lucru pentru următorii doi ani, m-aş speria. Mă plictisesc repede.

Ce-a rămas nefăcut până acum?

Am un băieţel de 6 ani. Mi-ar plăcea să am şi o fetiţă.

Luca moşteneşte talentul tău?

Nu cred. Oricum, nu înţelege care e treaba cu celebritatea. Când mă vede la televizor, schimbă canalul. Astă-vară, prezentam vinerea o emisiune în prime-time. Nu s-a uitat niciun minut la mine. Nu-i place să mă vadă la TV, nu înţelege de ce m-am făcut cântăreaţă. Nu-i place să vină la concertele mele. Luca mă întreabă de ce-am ales să cânt, când aş putea să mă fac poliţistă sau să dirijez traficul. Lui asta i se pare cool.

Tensiunile dintre italieni şi români

Sabrina crede că situaţia românilor din Italia „este într-adevăr o problemă". „Avem foarte mulţi români care vin şi caută loc de muncă în Italia, iar situaţia nu este prea roz. Şi noi avem probleme, toată Europa are. Nu avem structura necesară pentru invazia care vine dinspre România şi Moldova", este de părere aceasta. „Şi italienii au nevoie de muncă pentru că şi-au pierdut joburile. Este o situaţie neplăcută din cauza politicii şi ar trebui să se rezolve. La noi este o zicală despre câinele care-şi mănâncă singur coada. E cam la fel şi-n cazul acesta şi, până nu se rezolvă problemele economice, nu cred că tensiunile vor dispărea", spune Sabrina.

Invitată la „ÎnTrecerea anilor"

Sabrina va fi prezentă în emisiunea „ÎnTrecerea anilor", programată sâmbătă, la TVR 1, unde va cânta piesele „All of Me", „Boys" şi „Call me", cel mai recent cântec împreună cu Samantha Fox.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite