„Românii au talent“: ziua marii finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În această seară, cei 15 finalişti ai show-ului se vor întrece pentru titlul de cel mai talentat român şi premiul de 120.000 de euro.

Cel mai talentat român va fi ales astăzi, după ce prin votul publicului şi al juriului din cele cinci semifinale au fost selectate 15 numere care se vor lupta pentru marele premiu de 120.000 de euro. De la sfârşitul celei de-a cincea semifinale, care a avut loc vineri 4 mai, publicul şi-a putut vota preferaţii din finală. Alegerea se anunţă dificilă mai ales că sezonul al doilea al show-ului de la ProTV a scos la rampă talente pe bandă rulantă.

Numere inedite de magie, dans, acrobaţie şi muzică au făcut deliciul publicului celui mai popular show TV din ultimii ani. Mentalistul Cristian Gog a şocat de-a dreptul atât juriul, cât şi telespectatorii cu trucurile sale. Cei trei tineri de la X-treme Brothers au sfidat parcă legile gravitaţiei cu un număr spectaculos de acrobaţie. „Repăraşul actoraş" din Bacău, Răzvan Krem Alexe, a ridicat sala în picioare cu versurile sale haioase şi originale, iar ceteraşul Vasile Godja i-a lăsat muţi pe cei trei juraţi cu stilul său aparte de a cânta la vioară. Un număr neobişnuit a fost şi cel al adolescentului Cristian Leana, care a ţinut audienţa cu sufletul la gură în timp ce a rezolvat legat la ochi un cub Rubik.

Poveşti emoţionante

Nu doar talentele spectaculoase au ajuns în marea finală, ci şi concurenţi cu poveşti emoţionante. În ciuda dificultăţilor sau chiar a handicapului fizic, aceştia au ţinut să demonstreze că totul este posibil pe scena de la „Românii au talent" dacă ai voinţă. Unul dintre aceştia este exoticul Gigel Frone, care deşi a fost diagnosticat de mic cu un handicap locomotor, şi-a înfrânt această dizabilitate făcându-şi sute de fani de pe scena emisiunii. Dansatorii surzi de la No Limit au cucerit prin dansul lor perfect sincronizat. Prestaţia lor fără cusur nu a lăsat de bănuit că membrii trupei au învăţat paşii de dans doar după numărătoare.

Fost sportiv de performanţă, Mihai Petraiche a suferit un grav accident la coloană, însă nu s-a lăsat doborât şi a continuat să danseze. Roboticul Mihai a reuşit să îşi controleze perfect dificilele mişcări pe care le presupune un dans de freestyle, fiind selectat direct de public pentru a participa în marea finală.

Premiere de tot felul

Nu numai numerele inedite au făcut deliciul preselecţiilor şi semifinalelor din acest sezon. Marian Florea, care a venit la „Românii au talent" să-şi arate iscusinţa în traducerea manelelor în limba engleză, a primit iniţial votul juraţilor, dar în semifinală a primit trei de X şi a devenit primul concurent descalificat.

Un moment amuzant, care a devenit emblematic la „Românii au talent", a fost prestaţia lui Tudorel Popa, imitator de sunete. Deşi nu s-a calificat în marea finală, el şi-a lăsat amprenta în acest show cu ticul său verbal „Să trecem la... treabă". De altfel, Andi Moisescu a fost atât de impresionat de prestaţia lui Tudorel, că i-a pus o vorbă bună pentru un rol în serialul „Las Fierbinţi".  

Un alt concurent care a şocat şi juriul, şi publicul a fost Răzvan Rotaru. El a făcut senzaţie când a spus că îşi doreşte să-l satisfacă pe Mihai Petre. Pe parcursul numărului, a renunţat la pantaloni, arătând publicului izmenele sale în culorile tricolorului.

Click pe infografie pentru a putea vedea cei 15 finalişti ai celui de-al doilea sezon „Românii au talent“



Favoriţii finalei

La fel ca în sezonul 1 al emisiunii „Românii au talent", publicul are deja favoriţi pentru marea finală. Trei dintre cei 15 finalişti au câteva atuuri care i-ar putea ajuta să ajungă mai uşor la marele premiu. Mentalistul Gog are un mare avantaj în faţa celorlalţi 14 concurenţi: fascinaţia pe care o exercită numerele sale poate să-i aducă mai multe voturi. Cele 23 de fete membre Lil Motion pot beneficia de mai multe voturi din simplul motiv că sunt multe şi tinere şi au posibilitatea de a se promova cu uşurinţă pe platformele sociale. Cazul tinerilor hipoacuzici din trupa No Limit a stârnit deja emoţie în rândul publicului, iar aceasta poate fi un atu şi pentru marea finală.

Juriul

Cei trei duri cu slăbiciuni

Chiar dacă rolul celor trei juraţi ai emisiunii „Românii au talent" este acela de a critica fiecare greşeală a concurenţilor, asta nu înseamnă că le lipsesc punctele slabe. Pe tot parcursul show-ului, ei au avut momente de slăbiciune faţă de participanţii favoriţi.

Andra, care, atunci când a fost nevoie, a criticat dur prestaţiile slabe, cu greu şi-a stăpânit emoţiile în faţa concurenţilor cu talent deosebit. Pielea ei s-a făcut de găină de fiecare dată când un concurent a avut o prestaţie deosebită pe scena de la „Românii au talent".

Nici Andi nu a scăpat de slăbiciuni  pe parcursul emisiunii-concurs. El a avut momentele lui „de rătăcire" şi s-a simţit obligat să şi le recunoască. Numărul lui Marian Florea, care traducea melodii româneşti în limba engleză, l-a făcut pe Andi să-i dea dreptate lui Mihai Petre, lucru care rar se întâmplă.

Nici cel mai dur dintre juraţi nu a scăpat neatins în „călcâiul lui Ahile". Pe lângă slăbiciunile făţişe pentru dansatori, Mihai Petre s-a văzut pus să aleagă între „două plăceri vinovate", Gigel Frone şi Tudorel Popa. Acesta a recunoscut uşor ruşinat că până şi pe el l-au distrat cei doi concurenţi.

" Mie mi-e egal. Trebuie să aleg din două plăceri vinovate. De ce a trebuit eu să aleg între voi doi? "
Mihai Petre

" A fost extraordinar. Mi s-a făcut pielea găină. "
Andra

" Fiecare are şi momente de rătăcire, şi crede-mă că mă refer strict la mine. "
Andi Moisescu

Cea mai urmărită emisiune din ultimii ani

Show-ul „Românii au talent" lua startul acum un an, pe 18 februarie, cu o medie de peste două milioane de telespectatori din mediul urban în fiecare minut. Era cel mai bun rezultat obţinut de o emisiune de divertisment din 2001 şi până în acel moment, show-ul devenind cea mai vizionată emisiune de divertisment din România de când a fost introdus sistemul de măsurare a audienţei cu peoplemetere.

Sezonul doi al show-ului a doborât recordurile precedente de audienţă. De exemplu, cea de-a treia ediţie din 2011 a bătut recordurile de audienţă stabilite de precedentele, devenind emisiunea de divertisment cu cea mai mare cotă de piaţă din 2001 încoace. Pe parcurs, show-ul a ajuns însă la performanţe ale audienţei la care mulţi doar visează. Astfel că primul episod al celui de-al doilea sezon „Românii au talent", 17 februarie, a obţinut audienţe-record, datele aratând că vârfurile au ajuns şi la ratinguri de 23%, adică 2,7 milioane de telespectatori pe minut la nivel urban.

Fenomenul „Românii au talent" a luat amploare. În ediţia din 9 martie, emisiunea a atins un nou record, ajungând la un vârf de audienţă la nivel urban de 3,36 milioane de telespectatori (31,9 rating). Recordurile nu s-au oprit totuşi aici, astfel că în ediţia din 30 martie, „Românii au talent" atinge noi cote istorice, vârful de audienţă la nivel urban fiind de 3,52 milioane de telespectatori (33,5 rating).

Odată cu vremea bună şi apropierea sărbătorilor pascale, a scăzut însă şi audienţa. În Vinerea Mare, deniile şi pregătirile pentru Paşte le-au ocupat timpul românilor, în faţa televizoarelor rămânând doar 1.751.000 de telespectatori (16,6 rating).

În următoarea ediţie, 20 aprilie, 1.917.000 de telespectatori (18,2 rating) s-au uitat la emisiune. Trendul în creştere menţinându-se până la minivacanţa de 1 mai, când vremea bună i-a scos pe români din case, în acea ediţie doar 1.585.000 de telespectatori (15,1 rating) vizionând show-ul talentelor.

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite