„Românii au talent“: lacrimi şi rating

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Laurenţiu şi Beatrice Ion au uimit publicul  şi juriul cu acrobaţiile lor
Fraţii Laurenţiu şi Beatrice Ion au uimit publicul şi juriul cu acrobaţiile lor

Cel de-al doilea sezon al emisiunii de la Pro TV a spulberat audienţele cu momente artistice deosebite, dar şi cu multe cazuri sociale puternice şi emoţionante.

Dansatori, travestiţi, cântăreţi şi acrobaţi i-au ţinut pe telespectatori „lipiţi" de micul ecran vineri seară, când la Pro TV a început cel de-al doilea sezon al talent show-ului „Românii au talent". Cât de aşteptată a fost emisiunea s-a văzut în audienţe: pe întreg publicul din mediul urban, postul din Pache Protopopescu a fost urmărit, în medie, pe minut, de 2,3 milioane de telespectatori (21,8 puncte de rating). În minutul de aur, aproape 6 milioane de telespectatori din întreaga ţară au urmărit emisiunea.

Încă de la prima emisiune, telespectatorii au fost surprinşi de momentele prezentate de concurenţi foarte talentaţi, dar şi de momente amuzante sau penibile. Însă principala coordonată a emisiunii a fost latura emoţională, iar producătorii au mizat pe cazurile sociale, care au prins foarte bine la public în primul sezon, câştigat de tânărul orfan Adrian Ţuţu.

Un moment special, care a adus lacrimi în ochii multor spectatori, emoţionând totodată şi juriul, a fost susţinut de Gabriel Ştefănescu (11 ani), care a cântat la block flutes (un instrument asemănător fluierului - n.r.). El a fost susţinut de tatăl său, care l-a acompaniat la chitară, dar şi de cei 11 fraţi, aflaţi în sală. „Am dat toată inima din mine să cânt cum trebuie", a mărturisit Gabriel, un copil care provine dintr-o familie cu o situaţie financiară precară.

Laurenţiu Ion (20 de ani) şi Beatrice Mihaela Ion (9 ani) se numără printre concurenţii care au uimit juriul cu un număr acrobatic excepţional şi s-au calificat în etapa următoare. Şi cei doi au un caz puternic: împreună cu mama lor şi cu încă doi fraţi locuiesc abuziv într-o casă pe care au ocupat-o după ce au rămas pe drumuri. În plus, Laurenţiu a plecat să lucreze în Italia pentru a-şi întreţine familia. Alţi concurenţi care au trecut în etapa următoare au fost ceteraşul Vasile Godja (20 de ani), din Maramureş, care a făcut o demonstraţie de virtuozitate la vioară, dar şi Toader Claudiu, un bucătar care a jonglat cu mai multe blaturi de pizza.

Mihai Petre, enervat de „Fantoma de la Craiova"

Unul dintre cei mai „coloraţi" concurenţi ai primei ediţii a fost travestitul Lucian Isar (27 de ani), care a executat un dans din buric, stârnind hohote de râs în sală, dar şi dezgustul lui Mihai Petre. „Fantoma de la Craiova", cum a fost poreclit de cei doi prezentatori (Smiley şi Pavel Bartoş), a avut o dispută verbală cu Mihai Petre, care nu a apreciat deloc numărul său artistic. „Ce-ţi mai place scena!", l-a ironizat Petre pe concurent, care nu s-a lăsat mai prejos şi a lansat una dintre replicile ce vor rămâne în istoria concursului: „Ce-ţi mai place shaorma!".

După ce şi-a vărsat oful pe scenă, travestitul s-a „descărcat" şi în culise, declarând că, pentru dansul său, ar fi acceptat cu plăcere critici de la Jasmine (dansatoare din buric - n.r.), dar nu de la Mihai Petre. Tot la capitolul românii pot fi penibili a intrat şi Ileana Georgescu, o fostă asistentă medicală în vârstă de 68 de ani, care s-a prezentat la preselecţii cu un număr de striptease.

Lider de audienţă

Audienţa posturilor TV, vineri, pe intervalul 20.30-22.43, în mediul urban, potrivit paginademedia.ro.

- Pro TV: 2,298 milioane de telespectatori (21,8 rating)
- Antena 1: 645.000 (6,1 rating)
- Acasă: 262.000 (2,5 rating)
- Antena 3: 251.000 (2,4 rating)
- Kanal D: 169.000 (1,6 rating)

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite