Richard Burton despre Elizabeth Taylor: „A fost cel mai mare noroc al meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burton şi Elizabeth pe vremea primei căsătorii
Burton şi Elizabeth pe vremea primei căsătorii

Richard Burton a scris într-unul dintre jurnalele sale, care vor fi publicate în luna octombrie, că Elizabeth Taylor a fost „o iubită-amantă sălbatică şi extraordinară".

Câteva pasaje din aceste jurnale, în care Richard Burton dezvăluie gândurile şi sentimentele pe care le-a avut faţă de Elizabeth Taylor, au fost făcute publice de curând. Burton a fost căsătorit de două ori cu Elizabeth Taylor: din 1964 până în 1974 şi din 1975 până în 1976.

În 1968, în timpul primei căsătorii cu celebra actriţă, Burton nota: „Am fost exagerat de norocos toată viaţa mea, dar cel mai mare noroc al meu a fost Elizabeth. Ea m-a transformat într-un bărbat model, dar nu într-un infatuat, e o iubită-amantă sălbatică şi extraordinară, este timidă şi spirituală şi deloc naivă".

Richard Burton a mai spus despre Taylor că îi tolera defectele şi dependenţa de alcool şi că „este o actriţă strălucită, e frumoasă dincolo de orice vis pornografic, poate fi arogantă şi îndărătnică, dar şi iertătoare şi iubitoare (...). Este ca un catalog ce nu poate fi parcurs în întregime, un almanah pentru bietul Richard. Şi o voi iubi pentru totdeauna", a adăugat actorul.

Burton vorbeşte în jurnalele sale şi despre comportamentul urât pe care l-a avut uneori faţă de cea care a interpretat rolul „Cleopatrei". În august 1969, el nota: „Ieri a fost o altă zi îngrozitoare. M-am comportat foarte urât. Am insultat-o pe Elizabeth, am băut, scuzându-mă din când în când, pentru ca apoi să reiau tratamentul dur".

Elizabeth a murit anul trecut, la vârsta de 79 de ani, iar Richard Burton a încetat din viaţă în 1984, la vârsta de 58 de ani. El şi-a consemnat viaţa cu meticulozitate, încă de la vârsta de 14 ani, în jurnale şi pe coli de hârtie. Scrierile sale au fost donate Universităţii Swansea de ultima lui soţie, Sally. Memoriile includ referiri la alţi oameni celebri pe care i-a cunoscut de-a lungul anilor: Warren Beaty, Robert Redford, Franco Zeffirelli, Aristotel Onassis şi ducele de Windsor.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite