Regizorul filmului „The Artist“, marele câştigător la Premiile DGA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michel Hazanavicius, regizorul filmului „The Artist", a fost desemnat Cel mai bun regizor al anului, la Gala premiilor acordate de Sindicatul Regizorilor Americani (Directors Guild of America), ce a avut loc sâmbătă, la Los Angeles, potrivit Reuters.

Lungmetrajul „The Artist", un omagiu în alb-negru adus filmului mut de la Hollywood, a câştigat până acum trei Globuri de Aur, a primit 12 nominalizări la gala BAFTA şi are zece nominalizări la Premiile Oscar.

„Mă simt înduioşat şi foarte emoţionat. Este, probabil, cea mai înaltă distincţie la care aş fi putut spera", a declarat Michel Hazanavicius în momentul în care a primit trofeul.

Thomas Langmann, producătorul filmului „the Artist", a fost premiat la categoria Cel mai bun producător al unui film de lungmetraj la gala Sindicatului producătorilor americani ce a avut loc în urmă cu o săptămână.

Premiile decernate de Sindicatul Regizorilor Americani (DGA) sunt un indicator important pentru Oscaruri. Doar de şase ori în istoria de 63 de ani a premiilor DGA s-a întâmplat ca marele câştigător să nu se impună şi la Oscaruri. De exemplu, în 2003, Rob Marshall a câştigat premiul cel mare la DGA pentru musicalul „Chicago", dar la Premiile Oscar a pierdut în faţa lui Roman Polanski, regizorul dramei „Pianistul".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite