Răzbunarea „grăsuţei“: şase premii Grammy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adele este considerată una dintre cele mai talentate cântăreţe din noua generaţie
Adele este considerată una dintre cele mai talentate cântăreţe din noua generaţie

La doar o săptămână după ce designerul Karl Lagerfeld a spus despre ea că este „cam grasă“, cântăreaţa britanică Adele a dominat Premiile Grammy 2012.

Cea de-a 57-a ediţie a galei Grammy, desfăşurată duminică seară, la Los Angeles, a avut două mari coordonate: victoria absolută a cântăreţei britanice Adele şi dispariţia tragică a lui Whitney Houston, artistă care a avut o importantă contribuţie în muzica americană.

Adele a obţinut unele dintre cele mai importante trofee, printre care Albumul anului şi Cântecul anului şi a plecat acasă cu şase premii. Cântăreaţa în vârstă de 23 de ani a marcat cu această ocazie şi revenirea în muzică, după ce în noiembrie anul trecut s-a operat pe corzile vocale.

Niciun premiu pentru Lady Gaga

Adele a părut chiar timidă atunci când a urcat pe scenă pentru a ridica unele trofee şi a avut lacrimi în ochi când a primit premiul pentru Cel mai bun album. „Acest disc e inspirat dintr-un un fapt de viaţă prin care a trecut toată lumea - o relaţie ratată", a mărturisit Adele.

Rockerii de la Foo Fighters, nominalizaţi la şase categorii, au fost ceilalţi mari câştigători ai galei, cu cinci premii Grammy primite, printre care Cea mai bună interpretare rock, Cea mai bună piesă rock („Walk") şi Cel mai bun album rock („Wasting Lights").

Cântăreţul Bruno Mars, nominalizat şi el la şase categorii de premii, a plecat acasă cu mâna goală, la fel şi excentrica Lady Gaga, nominalizată la trei categorii.

Bucuria acestui eveniment major, aşteptat de întreaga industrie muzicală, a fost umbrită de moartea cântăreţei americane Whitney Houston, care a încetat din viaţă la vârsta de 48 de ani, cu o zi înainte de ceremonie. Pe parcursul show-ului, mai multe staruri i-au adus un omagiu divei soul.

Prezentatorul galei, rapperul LL Cool J, a spus o rugăciune la începutul evenimentului. „Deşi a plecat prea curând dintre noi, suntem recunoscători că am fost atinşi de spiritul ei minunat", a spus el.

Sean Diddy Combs a mărturisit şi el că a fost şocat de veste. „Vreau să dăruiesc iubirea şi respectul meu tuturor celor care sunteţi aici. Vreau să spun lucrul acesta chiar acum, deoarece mâine nu se ştie ce se va întâmpla", a spus cântăreţul R&B.

Rihanna, Bruno Mars, Alicia Keys şi Stevie Wonder au amintit-o pe Whitney în discursurile lor, iar cântăreaţa Jennifer Hudson a susţinut un moment artistic emoţionant, interpretând hitul „I Will Always Love You". Alţi artişti care au susţinut minirecitaluri pe scena Grammy au fost Bruce Springsteen, Rihanna, Katy Perry şi Paul McCartney.

Costi Ioniţă a fost singurul român care a intrat anul acesta în cursa pentru Grammy, dar nu a reuşit să câştige nimic. Românul a compus două piese de pe albumul „Summer In Kingston", al lui Shaggy, nominalizat la categoria Cel mai bun album Reggae.

Premiile Grammy, considerate Oscarurile muzicii, sunt decernate de The National Academy of Recording Arts and Sciences, care recompensează muzicieni, compozitori, cântăreţi şi trupe nominalizate la 78 de categorii.

"Acest disc e inspirat dintr-un un fapt de viaţă prin care a trecut toată lumea: o relaţie ratată."
Adele
cântăreaţă

Cele mai importante premii

- Albumul anului: „21", Adele
- Înregistrarea anului: „Rolling in the Deep", Adele
- Cântecul anului: „Rolling in the Deep", Adele
- Cel mai bun album pop: „21", Adele
- Cel mai bun album rap: „My Beautiful Dark Twisted Fantasy", Kanye West
- Cel mai bun album R&B: „F.A.M.E", Chris Brown
- Cel mai bun album rock: „Wasting Light", Foo Fighters
- Cel mai bun cântec rock: „Walk", Foo Fighters

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite