VIDEO Rapperul Will.i.am şi-a lansat noul single de pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Will.i.am este pasionat de ştiinţe
Will.i.am este pasionat de ştiinţe

Piesa rapperului american Will.i.am, intitulată „Reach for the Stars", este prima melodie difuzată de pe o altă planetă. Premiera a fost posibilă cu ajutorul roverului Curiosity, care a retransmis pe Pământ piesa.

Specialiştii de la NASA au dat o întrebuinţare mai puţin ştiinţifică roverului robotizat Curiosity, care a atins solul marţian la începutul acestei luni. Ei au propus rapperului american Will.i.am să-şi lanseze noul singe cu ajutorul echipamentelor de pe Marte, în cadrul unui program care a costat 2,5 miliarde de dolari. Experţii NASA au explicat că şi-ar dori ca, prin intermediul acestei iniţiative, să crească interesul tinerilor pentru ştiinţă. Ei au invitat câteva zeci de liceeni într-unul din laboratoarele NASA pentru a asista la eveniment.

Melodia a fost descărcată pe calculatorul roverului şi apoi retransmisă spre Pământ, de la 400 de milioane de kilometri distanţă. „Mi se pare de necrezut", a spus rapperul. Noul său single conţine un vers care face o menţiune despre Planeta Roşie.

În 2008, NASA a transmis în cosmos piesa „Across the Universe" a trupei The Beatles, pentru a aniversa împlinirea a 40 de ani de la apariţia acesteia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite