Protestele ajung şi la Premiile Grammy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi artişti vor protesta duminică, în faţa Staples Center din Los Angeles, în timpul galei de decernare a premiilor Grammy, faţă de decizia organizatorilor de a suprima 31 de categorii de premii, în special cele dedicate minorităţilor entice, potrivit Mediafax.

Organizatorii acestui protest au anunţat miercuri că se aşteaptă ca numeroşi muzicieni şi fani care iubesc muzica latino-jazz, gospel şi blues să li se alăture şi să participe la un concert, conceput ca o alternativă pentru gala Grammy Awards 2012.

Aproximativ 23.000 de persoane au semnat o petiţie prin care au cerut The Recording Academy (care decernează trofeele) să acorde din nou premii Grammy în categoria Native American and Hawaiian Music şi să anuleze suprimarea categoriilor Latin-jazz, Gospel, R&B şi Blues.


Carlos Santana, Paul Simon şi Bonnie Raitt se numără printre zecile de artişti care au denunţat în mod public decizia organizatorilor galei Grammy. Muzicienii au spus că decizia de reducere a numărului de categorii premiate cu Grammy va dăuna carierelor lor din punct de vedere financiar şi va cauza o diminuare a percepţiei pe care publicul larg o are despre muzicienii aparţinând unor comunităţi etnice minoritare.

Robert Sax, purtătorul de cuvânt al organizatorilor protestului, a precizat că acest protest va avea loc în faţa clădirii Staples Center din Los Angeles, unde va avea loc gala Grammy Awards 2012. Multe staruri de prim calibru, precum Rihanna, Bruce Springsteen, The Beach Boys şi Tony Bennett, vor fi prezente pentru a cânta la eveniment.


Organizatorii galei Grammy au anunţat, în aprilie 2011, că vor reduce numărul categoriilor de premii de la 109 la 78, începând cu ediţia din acest an, pentru a reduce structura „umflată" a evenimentului.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite