VIDEO Proiectul secret al lui Kurt Cobain. La ce lucra artistul înainte să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kurt Cobain (1967-1994)
Kurt Cobain (1967-1994)

Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, pregătea un album solo în lunile care au precedat sinuciderea sa, în urmă cu 18 ani, a anunţat, luni, o televiziune americană specializată în muzică, TV-Fuse, citată de Mediafax.

Eric Erlandson, fostul chitarist al trupei rock Hole, înfiinţată de Courtney Love, văduva lui Cobain, a declarat pentru TV-Fuse: "Asta făcea (Kurt Cobain, n.r.), un album solo la care lucra cu diverşi muzicieni".

Kurt Cobain compunea şi înregistra cântece care depăşeau ceea ce crease până atunci, spune Eric Erlandson. "Şi-a ales o direcţie extraordinară. Acel album ar fi fost «White Album» al său", a adăugat Erlandson, referindu-se la al nouălea album de studio al trupei The Beatles, devenit celebru în lumea întreagă.

"Existau câteva piese la care el lucra şi care îmi plăceau foarte mult. A cântat câte puţin din ele în faţa mea şi am fost foarte trist (când a murit, n.r.)", a adăugat chitaristul, care s-a întâlnit cu un jurnalist de la TV-Fuse cu ocazia lansării cărţii sale "Letters to Kurt".

Potrivit declaraţiilor lui Eric Erlandson, acel album ar putea fi lansat într-o bună zi. "Am auzit că cineva ar fi pe cale să mixeze piesele. Mi-ar plăcea acest lucru, iar fanii ar fi foarte fericiţi", a spus el, adăugând totodată faptul că solistul trupei Nirvana lucra şi la un cover după o piesă celebră, pe care însă nu a vrut să o numească.

Nirvana a fost una dintre cele mai populare trupe americane de rock alternativ din anii '90, vânzând peste 60 de milioane de albume. Pe 5 aprilie 1994, solistul şi liderul trupei, Kurt Cobain, dependent de heroină, s-a sinucis în locuinţa lui din Seattle, la vârsta de 27 de ani.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite